zafixování DPS s trafem v adaptéru

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
yeeshkul

#61 Příspěvek od yeeshkul »

Sendixi, mluvil jsi o zatezove zkousce zkratem. Na jak dlouho to mam slusnout? Ted tomu delam tepelnej test pod 320mA, necham to bezet hodinu a teplotu v bedne merim kazdejch 10 min jak u cipu tak u kondenzatoru. Porad tam mam jeste ten na 85 stupnu tak uvidime, haha.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od stepa »

yeeshkul píše:nenapadlo mne to :) muze to shoret? jestli ne, pak opakuju, ze jsem s vysledkem uz ted spokojenej, cekal jsem mnohem vetsi problemy, ale uznavam, ze se na tom da jeste zapracovat a dotahnout to dal - coz udelam.

S tim ubytkem jses spokojenej? To snad nemyslis vazne?
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
yeeshkul

#63 Příspěvek od yeeshkul »

No ta moje formulace znela jinak a byla zakoncena slovy, ze na tom jeste popracuju, coz bych si dovolil shrnout slovem "nejsem". S prubehem tesu ovsem spokojenej jsem, protoze jsem (jak uz jsem napsal) cekal mnohem vestsi potize, zejmena s teplotou cipu, dal jsem doladil pojistku a zlepsil chlazeni. Samozrejme na zaklade rad zdejsich diskuzniku, kterym jeste jednou dekuji (vcetne tebe). Zlepsit ubytek na kabelu je pomerne snadnej ukol - zvlast s doporucenim toho kabilku CYSY.
Veci se maj zkratka dotahovat do konce.
Sendyx

#64 Příspěvek od Sendyx »

A když to dotáhneš do konce, spočti vynaložené úsilí, náklady, rentabilitu operace, vyveď závěry, spáchej sebekritiku, napiš Poučení z krizového vývoje a koukni sem

http://www.enco.cz/
yeeshkul

#65 Příspěvek od yeeshkul »

Sendixi ja ti NEDAM za pravdu, ze jsem si mel adapter koupit, ty nectes co pisu. Ja uz si pripadam jako blazen, ze musim opakovat porad dokola jedno a totez. Ja jsem si CHTEL adapter postavit a NECHTEL si ho koupit a kaslu na to, ze jsem mozna vyhodil stovku navic a zabil 2 dny. Ja jsem rad, ze jsem se pri stavbe poucil o spouste veci, ktery bych nevedel, ktery bych prehlizel kdybych si ten bazmekt koupil. Je to jasny? Ja si vazim tvejch znalosti a patrne i obrovsky praxe, ale tu si prece neziskal nakupovanim hotovejch vyrobku v elektru. No ne?
Crifodo

#66 Příspěvek od Crifodo »

Poučení z krizového vývoje zatím není možné uzavřít, protože ta hezká webová stránka Enco naposled aktualizovaná 1.1.06 má

Obrázek Stránky v rekonstrukci
bez ceníku je poučení hodně neúplné.

sortiment pěkný, patrametry taky, flashování odkazu "Kontakt" už míň, na půl minuty dramatického zoomování po mapě Kocourkova jim sere pes.

U většiny napájecích adaptérů je velkou neznámou souosý konektor, dají se ještě vůbec po Evropě sehnat trochu kvalitní konektory, které vydrží pájení, neroztečou se nebo nerozpadnou po pár zasunutích? Když vypadne vnitřní dutinka na kabelu k aku schopnému dát 20A, je to pak v kapse docela průser. Nebo se uvolní nýtovaný spoj a konektor vyrábí nepravidelnou pwm.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od stepa »

Sendyx píše:A když to dotáhneš do konce, spočti vynaložené úsilí, náklady, rentabilitu operace, vyveď závěry, spáchej sebekritiku, napiš Poučení z krizového vývoje a koukni sem

http://www.enco.cz/

Kdyby si to koupil, tak se houno nauci :wink:
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
yeeshkul

#68 Příspěvek od yeeshkul »

tak to bude ono, hahaha. Ono jim to asi shorelo, panc si tam strcili svuj cinskej certifikovanej zdroj bez jisteni.
Sendyx

#69 Příspěvek od Sendyx »

yeeshkul píše:... Ja jsem si CHTEL adapter postavit a NECHTEL si ho koupit a kaslu na to, ze jsem mozna vyhodil stovku navic a zabil 2 dny. Ja jsem rad...

Ano, jako trénink a poučení to jde...
Sendyx

#70 Příspěvek od Sendyx »

Crifodo píše:U většiny napájecích adaptérů je velkou neznámou souosý konektor, dají se ještě vůbec po Evropě sehnat trochu kvalitní konektory, které vydrží pájení, neroztečou se nebo nerozpadnou po pár zasunutích? Když vypadne vnitřní dutinka na kabelu k aku schopnému dát 20A, je to pak v kapse docela průser. Nebo se uvolní nýtovaný spoj a konektor vyrábí nepravidelnou pwm.

Enco používá dost kvalitní lisované šňůry v několika průřezech, mimo jiné vyráběli velké zdroje pro klávesy Yamaha a Korg pro český trh, k nějakým modelům totiž EU varianta nebyla dlouho k dodání.

Kvalitní samotný konektor se sehnat dá, ovšem ne v GM, Hadexu a podobných šopách. :-) Když dva dělají na prvý pohled totéž, není to totéž.

http://www.cliff.com.au/products/connectors/dc.htm
Crifodo

#71 Příspěvek od Crifodo »

Sendyx píše:Kvalitní samotný konektor se sehnat dá, ovšem ne v GM, Hadexu a podobných šopách. :-)

Jo, takže skutečně, dá se sehnat, míň už koupit. Tušil jsem to. :roll:
Vedle GM, GES jsou pak ještě malé deriváty v malých městech, kde se sporadicky vyskytuje podmnožina sortimentu GM v kvalitě GM.
Pro občasné zakoupení dvou kusů na opravu nebo bastl je prolézání rakouských nebo švýcarských firem zoufalecký počin. Pro kusový odběr tak ekonomická alternativa neexistuje. Ano, to je post tržní euro(=vietcong) technika :roll: může mě zas někdo obvinit z pesimismu :P
Znal jsem tuhle situaci před 10+ lety, kdy jsme dělali malé série blesků, co tam bylo za problémy s opravdu kvalitními přívodkami, kolébkovými spínači, pojistkovými futrály, když to mělo vydržet a převádět 16A v terénu. Tehdy se daly, v raných 90. letech, koupit z x českých firem výrobky xx německých(skutečně, ne reexport) firem.
K tomu byly obsolentní ale standardně kvalitní české výrobky Elektropřístroj, Tesla, Kablo atd.
Dneska jsme zas o krok dál :twisted:
yeeshkul

#72 Příspěvek od yeeshkul »

kdyz uz jsme u toho - existuje na nasem trhu nejakej malej kolibkovej prepinac, kterej vydrzi? Ja davam do krabicek posuvny, i kdyz je to spousta vrtani a pilovani, ale ty kolebkovy si nechci lajsnout. Prijde mi, ze se zaseknou hrozne rychle.
Crifodo

#73 Příspěvek od Crifodo »

Buď to vydrží nebo se to rozsype :twisted:
kde se chceš spolehnout na funkci, použij ruský páčkový přepínač z army shopu, ten se hned tak nerozsype. Design je přiměřeně strašný (on v západní avionice ale nebyl o moc lepší).
Sendyx

#74 Příspěvek od Sendyx »

Sorry, já nemohu za to, že si většina národa (a velká část muzikantských dementů) vychovala obchodníky, kteří překupují jen nejhorší asijský šmejd a nejsou schopni mít na krámě funkční zboží, a dokonce už nejsou schopni ani to zboží objednat, protože nemají kde. Když muzikantům řeknu, že mám jack za 95Kč (Neutrik), tak půlka se jich zláme smíchy, že za kilovole si koupí celou šňůru (čest výjimkám). Stejně tak DC konektory, dotáhnul jsem z němec lisované šňůry profi kvality (60Kč/ks), kdybych je nepotřeboval na svou výrobu, mám je dodnes, páč v GM prej mají podobný konektor za 9Kč a v Hadexu za 3,50. Stejně tak nožní spínače. Kolébkové mohou být samozřejmě třeba ty, co jsou na Mutronech, ale jseš ochoten zaplatit precizní vypínač s opravdu zlacenými kontakty, skutečná výroba USA (ne asie) ?
Crifodo

#75 Příspěvek od Crifodo »

Sendyx, to nebylo míněno jako výtka tobě, není proč se omlouvat. Vím o tom, i když si nejsem jist jestli si vychoval zákazník trhovce nebo trhovec zákazníka (dementa) nebo jeden druhého vzájemně.
Není třeba jít až k precizním výrobkům a zlatu, svoji službu udělal i poctivý bakelit (termosety obecně), fosforbronz, pertinax, poměerně levný steatit a obyčejný hutní/niklovaný spojovací materiál.
Chrom, nerez, zlato, nikl a třešňové dřevo jsou pěkné ale tam už figuruje SPH.
nejhorší je samozřejmě ten bastardí vietví recyklovaný plast a konzervový plech na kontakty, to je zcela zjevný ojeb.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“