Stabilizátor s regulací V a A z PE 04/2007 strana 9-11

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Marie Fůrie

#61 Příspěvek od Marie Fůrie »

TAzz píše:Ještě bych se chtěl vrátit ke spínanému zdroji. Vyměnil jsem všechny kondenzátory za nízkoodporové. Změna se žádná neprojevila. Stalo se ale něco jiného. Jen náhodou jsem se dotkl nohy odporu R2 (ta co je blíž IO1). Najednou se "nulový" (v krajní pozici P1) proud opravdu vynuloval. Zdroj přestal slyšitelně pískat a regulace najednou fungovala. Nešlo o zatlačení na odpor. jen jsem se dotk té nohy. Studeňák tam není. Bohužel když jsem ji pustil, tak to zase blbne. Zkusím ještě vyměnit IO1. Jestli to nepomůže.

Zkus dát mezi jezdec a horní konec (+25) P1 kondík 100 nF. A taky můžeš zkusit ten R2 vyhodit (vyzkratovat).
Tazz

#62 Příspěvek od Tazz »

Tak mám asi první pokrok. Překlenul jsem R2 a proud mi v krajní poloze klesl z 1.2A na 0.25A. Což je zatím největší úspěch. Díky Marie. Zkusím ještě poladit R1. Tam by mohla být ta rezerva 0.25A. Taky se změnil zvuk který zdroj vydával. teď není skoro slyšet. Nerad bych to zakřikl, dám ještě vědět až to pořádně odzkouším. Ale i tak díky.
jen.tak.z.prdele

#63 Příspěvek od jen.tak.z.prdele »

:idea:
milan222

#64 Příspěvek od milan222 »

tenhle regulator sem si obednal. byla to moje prvni stavba na dps. nedali mi jeden odpor. tak sem si obstaral ze zasob. piska to dokud nebude nastaveno vetsi napeti a proud nez odebira to zarizeni, ktere napaji zdroj. takhle zjistuji, jaky obvod nebo zarovka ma napeti.
bez elektronek se neobejdu!
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“