Korekčný predzosilňovač
Moderátor: Moderátoři
Korekčný predzosilňovač
čo by ste mi odporučili? Rozmýšľal som nad Baxandallom + OZ .
Skúsil som to hodiť do Eagla...čo na to poviete? Každú radu privítam.
ta schéma:
http://obrazok.eu/files/4fmsgx0bik4dr28wz7a0.png
Ak by to bolo dajme tomu dobre mal by som otázky ake nastaviť zosilnenie a taktiež nejake vzorce na výpočet Baxandallu?
ďakujem
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
místo p3l a p3p bych dal trimry - na nastavení zesílení na 0 dB
Takže spätná väzba opravená ... o tých kondikoch som nevedel ale už sú vymazane..ešte ďalšie pripomienky vítane
Schéma:
Kde som zrobil ZSV u druhého OZ? Mám ten prvý operák upraviť na napäťový sledovač a odstrániť ZSV ? Ináč R19 neplní úlohu vstupného odporu?
Když ji tam ale použiješ, tak třeba proto, abys z toho neměl krystalku, aby ti z toho nehrála nějaká silnější AM rozhlasová stanice. Určitým nelinearitám v zapojení se nevyhneš a ty se chovají jako detektor.
Těch 100kHz stačí. Akustické pásmo to už nijak významně neovlivní (jednoduchý RC článek způsobí pokles citlivosti vstupu na -0,17dB/20kHz), ale na chování zesilovače, včetně jeho stability, to má příznivý vliv.
DP je proto jak píše Hill, a doporučuju na tak vysokém kmitočtu, protože:
i když ti nebude DP ovlivňovat přenos v dB, tak ti ji ovlivní ve fázi, při této frekvenci už je vliv nepatrný - nakresli si frekvenční ampitudový a fázový přenos dolní propusti prvního řádu a uvidíš...
Reguluje to v rozsahu -10dB až +3,5dB, druhý kanál mu "jde naproti", takže lze vyvážit nesymetrii až 13,5dB. Ale zatím jsem s ním nepotřeboval hnout o víc, než asi o čtvrtinu otáčky.
To zapojení je tady:
WilliamsonTT.tif
Pro jednoduchost tam není zakreslená korekce fyziologického průběhu řízení hlasitosti (potenciometr 22k/G byl později nahrazen TP286 25k/Y), ale to pro tento případ není důležité.
A kutilmile - nelituju tě