Z ceho udelat skolni demostracni voltmetr/ampermetr
Moderátor: Moderátoři
Z ceho udelat skolni demostracni voltmetr/ampermetr
Kdyz jsem konecne nasel u nejakych firem, co nebizeji a vcelku by to i vyhovovalo, protocily se mi panenky.
Jeden za 15000Kc (ted ho nemuzu najit, odkaz mam v praci) a druhy
http://www.phywe.cz/material/M1381000.php
pres 30000Kc!. Coz na zakladni skolu mi prijde celkem dost penez.
Tak jsem si rikal, ze bych sehnal co nejvetsi ruckovy pristroj a zkusil ho prekopat na "demonstracni" nebo (ale nikdy jsem to nedelal - mozna je to blbost) u nejakeho bytelnejsiho pristroje vymenit proste rucicku za vetsi s tim, ze presnost bude asi horsi, ale vzhledem k tomu, ze dilky maji na meracich kolem 1cm, zase by me to tak nebolelo.
Napada nekoho, nejake jine reseni?
Dekuji za reakce.
PS: Predem bych vyloucil digitalni pristroje a stupnice z LEDek.
EKKAR píše:Normální ručičkáč snímaný z půl metru webkamerou a projekci na plátno nebo velkoplošný zobrazovač...
To je IMHO zbytecne komplikovane, navic na stole neni tolik mista a kdyz bych chtel meraky dva, uz to kamerou moc nepoberu. S dataprojektorem mam plan na mereka primo spojweny s PC, ale toto bych chtel opravdu klasiku.
To se dostáváme hezky na Balkán, jen co je pravda... nebo už spíš do mongolský stepi.
A ze jsem se obratil sem, tak to je z toho duvodu, ze mi slo o moznost vyuziti meraku z oblasti mimo skolu a jejich prestavbu a to podle mne spis vypatram tady nez u kolegu fyzikaru. Jestli tim myslite ten balkan, ze se ptam tu, tak sorry.
O převodu majetků na školy jsem slyšel hodně veselou historku z časů ministryně Olovo. A upřímně, ono často na těch ZŠ a SŠ jsou zoufalci, kteří nebyli v praxi, techniky se bojí a vedení má stejně názor, že dnes je třeba lékařů, právníků, manažerů, informačních technologů a ekonomů. Co si mám myslet o fyzikářce, která se mne zeptá, jak se na měřákový drát nandává banánek...
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Sendyx píše:Já myslel, že pořádný demonstrák má být nejlépe z plexiskla, aby bylo vše uvnitř vidět, a ne že to bude pseudopaskvil který bez nějakých bitů ani neškytne
Tak ja to pochopil tak, ze to nema demonstrovat merici system jako takovy, ale po privedeni napeti na vstup se ma vychylit rucicka, coz potvrzuje ten odkaz, ktery sem panet dal, tam taky nejsou videt vnitrnosti. Ostatne na zakladce jim to stejne prd rekne.
Ted si myslim ze si to pritahl trochu za vlasy a jsem o nekolik vyukovych levelu vys