Záměna Pic

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
markoni
Kontaktovat uživatele:

Záměna Pic

#1 Příspěvek od markoni »

Zdravím
Potřeboval bych jestli neví nebo se o to někdo nezabýval jedná se mi o toto:
mám doma různé typy PICů a například někde na webu vyjde nějaká konstrukce ale jako naschvál z jiným typem neexistuje nějaký program do kterého bych zadal ten co mám doma s tým co je použit v konstrukci že by se porovnalo instrukční soubor,přítomnost registrů a podobně já vím řeknete si že to lze porovnat z datašetů ale zbytečně pálit drahocenné watíky se mi čím dál víc prodražuje můj koníček,já vím že existuje ještě druhá možnost a to ty datašety prostě vytisknout ale uznejte samy že takový datašet jde do desítek stran.
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Ber to tak , markoni , kdyby to taklhle mělo jít , asi by tolik typů nevyráběli . Jde o to , že ani pro inovované verze s A nelze vždy program využít . Já už jsem se s tím smířil . Jsi na řadě . Jinak , kdyby měl takovýto Wechselprogramm být , byl by jeho tvůrce nejspíš dost majetný . Nakonec to můžeš vzít jako podnikatelský záměr .
stepa
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od stepa »

Jako ideu mas dobrou...ted bys moh jeste ten program napsat, abys usetril praci stejne smyslejicim jako ty :D .

Minimum, co pro to muzes udelat je ten program nacpat do MPLABu pod jiny procesor. Vyplive ti to minimalne chyby, ktere odporuji instrukcni sade a zapisu tomu danemu procesoru. Ovsem to kolikrat nemusi byt vsechno a je to jenom bezvyznamna cast cesty prepisu :wink:

Uz po nekolikaty tady zminujes pri programovani nejaky watty, ktery protopis sezenim u pocitace a ctenim datasheetu. Ses nemel davat na elektroniku, kde se se zvysenou spotrebou elektriny tak nejak pocita, ale na krizovky, kde ti staci tuzka a vlastni hlava...a vecir si k tomu muzes svitit svickou, abys zbytecne neprotapel ty watty :wink:

Cim driv si ty datasheety vsechny vytisknes, tim driv se ti vrati prachy za protopenou elektriku. A programovat muzes na papir. Ovsem jak to budes kompilovat mi je zahadou.

EDIT//a prepisovanim programu pro jine prociky se dobre uci instrukcni sady
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
kit

#4 Příspěvek od kit »

Nevím, ale neměl by to být velký problém. Možná by to šlo i ve stupidním excelu...
- samozřejmě ne překlad, jen srovnání procáků...
miromatus

#5 Příspěvek od miromatus »

stepa
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od stepa »

miromatus píše:jednoduchá tabulka je aj tu: http://www.cmail.cz/doveda/procesory/index.htm

Skoda ze uz na ty stranky Jarous dlabe...mel to hodne slusne rozjety a jsou dost znamy, asi jiny starosti. I ja na ne odkazuji jine.

Ale to je OT :oops:
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

No on se vyskytuje ještě na druhých . Nedávno jsem s ním komunikoval , a takovou vstřícnost jsem již dlouho nezažil . Poslal mi ještě více informací , než jsem chtěl . Asi je nedává běžně v plén . Je tam dost konstrukcí , které by se daly prodat .
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“