Záměna Pic
Moderátor: Moderátoři
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
Záměna Pic
Potřeboval bych jestli neví nebo se o to někdo nezabýval jedná se mi o toto:
mám doma různé typy PICů a například někde na webu vyjde nějaká konstrukce ale jako naschvál z jiným typem neexistuje nějaký program do kterého bych zadal ten co mám doma s tým co je použit v konstrukci že by se porovnalo instrukční soubor,přítomnost registrů a podobně já vím řeknete si že to lze porovnat z datašetů ale zbytečně pálit drahocenné watíky se mi čím dál víc prodražuje můj koníček,já vím že existuje ještě druhá možnost a to ty datašety prostě vytisknout ale uznejte samy že takový datašet jde do desítek stran.
Minimum, co pro to muzes udelat je ten program nacpat do MPLABu pod jiny procesor. Vyplive ti to minimalne chyby, ktere odporuji instrukcni sade a zapisu tomu danemu procesoru. Ovsem to kolikrat nemusi byt vsechno a je to jenom bezvyznamna cast cesty prepisu
Uz po nekolikaty tady zminujes pri programovani nejaky watty, ktery protopis sezenim u pocitace a ctenim datasheetu. Ses nemel davat na elektroniku, kde se se zvysenou spotrebou elektriny tak nejak pocita, ale na krizovky, kde ti staci tuzka a vlastni hlava...a vecir si k tomu muzes svitit svickou, abys zbytecne neprotapel ty watty
Cim driv si ty datasheety vsechny vytisknes, tim driv se ti vrati prachy za protopenou elektriku. A programovat muzes na papir. Ovsem jak to budes kompilovat mi je zahadou.
EDIT//a prepisovanim programu pro jine prociky se dobre uci instrukcni sady
miromatus píše:jednoduchá tabulka je aj tu: http://www.cmail.cz/doveda/procesory/index.htm
Skoda ze uz na ty stranky Jarous dlabe...mel to hodne slusne rozjety a jsou dost znamy, asi jiny starosti. I ja na ne odkazuji jine.
Ale to je OT