Vertikal a pokazeny nasobic???

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
dudo02

Vertikal a pokazeny nasobic???

#1 Příspěvek od dudo02 »

Zdravim.Odisiel mi vertikal na TV BUSH 2868NTX.Konkretne IO TDA8351.Na doske som naviac nesiel odpalenu cesticku,ktora ide z nasobica(15V) prave do spominaneho IO.

Moze byt dovodom odpalenia spoja a IO porucha nasobica?

Pokial ano,tak sa mi TV neoplati opravovat,tak pre to mozno takato blba otazka..

Za pripadne odpovede vdaka.
Killroy
Moderátor

#3 Příspěvek od Killroy »

Poruchou násobiče to zcela určitě nebude. Žádný tam totiž není. Ten vertikál je prostě vadný, má zkrat v napájení. A vzhledem k tomu, že v cestě z vývodu č.6 VN trafa je jen ta D606 a žádný pojistkový odpor, tak je všechno možné.

Killroy
dudo02

#4 Příspěvek od dudo02 »

Sorry za nepresne pojmy-ja TV nejak neopravujem :oops: .Tento je pekny a kamos nema v izbe ziaden,tak reku zamachrujem :) .

No OK-tak je to ako pise Killroy.Je tam dioda.Ta je v poriadku.Meral som to vinutie a ukazuje nejaych 1,6ohm,takze trafo asi bude tiez OK.

Kondik-co je to Vfb? :oops:

No ja som tuto zavadu asi na 2 TV predtym opravil-jednoducho som vymenil IO.Dovod poskodenia som nejako nenasiel...Avsak nikde nebol zhoreny spoj..V tomto pripade ale je,tak tam musel tiect dost velky prud,preto som sa pytal,co vsetko mohlo odist...
dudo02

#6 Příspěvek od dudo02 »

Ano-Vfb je napajane tiez z trafa.

Tak som ho objednal a uvidim-snad pojde...Zatial diky moc za pomoc :)
dudo02

#7 Příspěvek od dudo02 »

Tak IO vymeneny,TV funguje a obraz je pekny :) .

Akurat je tu este jeden mensi,hoci dost neprijemny problem-ak je TV v standby(svieti cervena LED),tak je pocut cvrlikavy zvuk(akoby tam bol ozajstny cvrcek :) ).Akonahle TV zapnem,tak cvrlikanie zmizne.Tazko identifikovat pocuvanim odkial zvuk vychadza(zda sa mi ze zo zdroja)-snazil som pichat do cievok a ostatnych suciastok,ale stale to pocut.Predpokladam,ze to bude robit zdroj,len neviem na co sa zamerat...
kutilmil
Pod dozorem moderátorů
Pod dozorem moderátorů

#8 Příspěvek od kutilmil »

Vymen blokovacie kondenzatory na diodach
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od otakarv »

dudo02 píše:Tak IO vymeneny,TV funguje a obraz je pekny :) .

Akurat je tu este jeden mensi,hoci dost neprijemny problem-ak je TV v standby(svieti cervena LED),tak je pocut cvrlikavy zvuk(akoby tam bol ozajstny cvrcek :) ).Akonahle TV zapnem,tak cvrlikanie zmizne.Tazko identifikovat pocuvanim odkial zvuk vychadza(zda sa mi ze zo zdroja)-snazil som pichat do cievok a ostatnych suciastok,ale stale to pocut.Predpokladam,ze to bude robit zdroj,len neviem na co sa zamerat...

Nemám schému tohoto TV,ale u OVP-ček toto "cvrlikání"způsobuje zdroj(jak i Ty sám píšeš,že na něj máš podezření).Upravovaly se tam hodnoty odporů a kapacit(také malé kostičky).
Když se mýlím,tak mně někdo opravte.
riki

#10 Příspěvek od riki »

Nevím co je to za chassis ale u Goldstarů cvrlikání dělaly elyty v primaru zdroje,vyplati se je prověřít.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“