Vertikal a pokazeny nasobic???
Moderátor: Moderátoři
Vertikal a pokazeny nasobic???
Moze byt dovodom odpalenia spoja a IO porucha nasobica?
Pokial ano,tak sa mi TV neoplati opravovat,tak pre to mozno takato blba otazka..
Za pripadne odpovede vdaka.
No OK-tak je to ako pise Killroy.Je tam dioda.Ta je v poriadku.Meral som to vinutie a ukazuje nejaych 1,6ohm,takze trafo asi bude tiez OK.
Kondik-co je to Vfb?
No ja som tuto zavadu asi na 2 TV predtym opravil-jednoducho som vymenil IO.Dovod poskodenia som nejako nenasiel...Avsak nikde nebol zhoreny spoj..V tomto pripade ale je,tak tam musel tiect dost velky prud,preto som sa pytal,co vsetko mohlo odist...
Akurat je tu este jeden mensi,hoci dost neprijemny problem-ak je TV v standby(svieti cervena LED),tak je pocut cvrlikavy zvuk(akoby tam bol ozajstny cvrcek
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
dudo02 píše:Tak IO vymeneny,TV funguje a obraz je pekny.
Akurat je tu este jeden mensi,hoci dost neprijemny problem-ak je TV v standby(svieti cervena LED),tak je pocut cvrlikavy zvuk(akoby tam bol ozajstny cvrcek).Akonahle TV zapnem,tak cvrlikanie zmizne.Tazko identifikovat pocuvanim odkial zvuk vychadza(zda sa mi ze zo zdroja)-snazil som pichat do cievok a ostatnych suciastok,ale stale to pocut.Predpokladam,ze to bude robit zdroj,len neviem na co sa zamerat...
Nemám schému tohoto TV,ale u OVP-ček toto "cvrlikání"způsobuje zdroj(jak i Ty sám píšeš,že na něj máš podezření).Upravovaly se tam hodnoty odporů a kapacit(také malé kostičky).
Když se mýlím,tak mně někdo opravte.