Tesla HC16 nastavení vyčistění seřízení
Moderátor: Moderátoři
Tesla HC16 nastavení vyčistění seřízení
Dostal se mi do ruky Tesla Dominant 1039A v němž je osazeno zmíněné gramochassis. nemá někdo dokumentaci a nebo alespon dobré rady pro nastavení vyčistění seřizení
-
spirki
- Přílohy
-
CIMG1555.jpg- (36.14 KiB) Staženo 182 x
Neseřizuj závaží, dokud hrot leží na té váze, vždycky ho zvedni, posuň závaží a zkus to znovu. To je pro hrot bezpečnější.
Zjisti si, o kolik pootočíš závažím při změně svislé síly z 25mN na 20mN. O stejný kus pak budeš potřebovat na 15mN.
Ale s tím odlehčením to nepřeháněj - příliš malá svislá síla může způsobit poškození desek, pokud není raménko opravdu dobře vyřešené, hlavně z hlediska tlumení. Protože hrot pak v drážce vaklá a naráží na boky drážky, místo, aby po nich jen klouzal. Drž se raději těch 20mN.
- Přílohy
-
vaha_prenosky.jpg- Asi takto
- (10.52 KiB) Staženo 183 x
-
spirki
Rezonance toho kondíku s ekvivalentní (tedy nikoli celkovou) indukčností přenosky se využívá k vyrovnání charakteristiky na nejvyšších kmitočtech.
Přečti si návod k té nové přenosce: jestli je tam uvedená výrazně menší doporučená kapacita na vstupu předzesilovače, znamená to, že ti ten kondík, co je na vstupu, posunul rezonanci výrazně níž, tam, kde to zdůraznění výšek už můžeš slyšet.
Zkontroluj to a kondíky v obou kanálech vyměň za hodnoty doporučené pro tuto přenosku.
-
spirki
Jen ty doporučené kapacity jsou pro každý typ přenosky jiné.
U Dominanta nejspíš stejně žádné nebudou.
Když už jsme u toho, tak se taky zeptám, protože jsem někam uložil příbalové letáky k přenoskám tak pečlivě, že nejsou k nalezení. Je tu někdo, kdo zná doporučené kapacity k těmto přenoskám (pokud je výrobce uváděl)?
- AT91/LC91
- Nagaoka JT411
- Shure M44-7
- JVC Z4S
Type: moving magnet
Stylus: Shibata with DT-Z1 0.15mm square diamond tip
Output: more than 4.0mV
Channel balance: less than 2.0dB
Channel separation: more than 25dB
Impedance: 2.4 kohms
DC resistance: 510 ohms
Load: 47 to 100 kohms
Tracking force: 1.7g
Frequency response: 10 to 50,000Hz
Weight: 5.5g
Je to v článku o resuscitaci gramofonu na našich stránkách, jen jsem si toho drobného údajíčku nějak nevšiml.
- vzduchonic
Nechci zakládat nové vlákno a jdu s prosbou sem. V gramorádiu mám gramochassis HC16 u kterého nefunguje koncové vypínání po dohrátí desky. Podle dokumentace by to mělo jít někde seřídit ale nevím kde. Další věc co mi vrtá hlavou je že všechny šrouby jsou zamázlé barvou a žádný není povolený, taktéž i šroub na gramorádiu měl ještě plombu z výrovy. To znamená že to koncové vypínání nefinguje už z výroby a nebo tuhle funkci odstranili už ve výrobě z nějakého důvodu?