Set top box Mascom MC1400T

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Artaban001

Set top box Mascom MC1400T

#1 Příspěvek od Artaban001 »

1. Když přehraji FW, získám možnost samočinného přizpůsobení obrazu podle aktuálního pořadu, podobně, jako to má Philips DTR220, Nebo to nepodporuje a tím to hasne? (hlavně, že jsou tam tři hry :-( )

2. Na přehráti FW je tam 15pin s označením RS232 (tudíš COM). Mají svý zapojení, nebo je to standardtní kabel třeba od starýho modemu, co byl do sériového portu?
rudis

#2 Příspěvek od rudis »

http://mascom.inshop.cz/inshop/
kabel je stadartní , překřížený
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Jenys »

Artaban001 píše:1. Když přehraji FW, získám možnost samočinného přizpůsobení obrazu podle aktuálního pořadu, podobně, jako to má Philips DTR220, Nebo to nepodporuje a tím to hasne? (hlavně, že jsou tam tři hry :-( )

2. Na přehráti FW je tam 15pin s označením RS232 (tudíš COM). Mají svý zapojení, nebo je to standardtní kabel třeba od starýho modemu, co byl do sériového portu?

Je to Laplink kabel
http://www.abclinuxu.cz/hledani?dotaz=laplink+kabel
Už jsem ho použil na FW pro Mascom MC 1100Cr a něco se zlepšilo, proti původní verzi FW. Pokud vyšlou signál na přepínání formátu z vysílače, tak to funguje :wink:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Jenys »

Artaban001 píše:1. Když přehraji FW, získám možnost samočinného přizpůsobení obrazu podle aktuálního pořadu, podobně, jako to má Philips DTR220, Nebo to nepodporuje a tím to hasne? (hlavně, že jsou tam tři hry :-( )

Je to toto :
PC - PC null Modem kabel
Výrobce: Mascom | Záruční doba (měsíce):24
Katalogové číslo 8602JJ/B-018CENTR
Kabel pro propojení SAT,DVBT příjímače s PC pro upgrade SW přijímače

FW seženeš u Mascomu pro tvůj přijímač.
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
Artaban001

#5 Příspěvek od Artaban001 »

Díky. FW a jeho zavaděč už mám. Jen mi šlo o ten kabel a o to, zda má cenu tam cpat novej soft. Vadí mně totiš to, že ten STB nemá automatický přizpůsobení formátu obrazu cílovému zabrazovacímu zařízení (v mým případě 16:9). Musím to přepínat ručně..
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Jenys »

Artaban001 píše:Díky. FW a jeho zavaděč už mám. Jen mi šlo o ten kabel a o to, zda má cenu tam cpat novej soft. Vadí mně totiš to, že ten STB nemá automatický přizpůsobení formátu obrazu cílovému zabrazovacímu zařízení (v mým případě 16:9). Musím to přepínat ručně..

Tak jestli máš ten kabel překřížený, zkus tam nahrát nový FW a uvidíš. Zkoušel jsi nastavit formát na satu ručně na 16:9 :?: Já to udělal a samo mi to přepíná. Měl jsem tam původně 4:3 a to mi nefugovalo samo na 16:9, teď to chodí. Já mám starší přijímač, tak pokud to umí ten můj, ten tvůj by to měl umět také. Není ještě chyba v nastavení TV :?: tam pokud budeš mít nastaveno jako základ 4:3, tak to bude také nefunkční a bude se to muset přepínat ručně. FW jsem tam nahrával k vůli problémům se zvukem, ale ten problém tam zůstal....při optickém propojení zvuku to neumí přepnout při Duálu na stereo a pak hraje z každého kanálu jiný zvuk. Někde o tom FW se tu už psalo a myslím to bylo na Parabole, co to zlepší :lol:
Artaban001

#7 Příspěvek od Artaban001 »

Jako TV mám SAMSUNG SyncMaster 941 MW. (monitor s TV tunerem). Mám to připojeno SCARTem s STB PHILIPS DTR220, se kterým to funguje bezvadně. Dokonce to má i v menu vypínatelné (automatické přizpůsobení obrazu). Na monitoru má formát obrazu automaticky. Při formátu 4:3 mám po stranách černý pásy (což je v pořádku).

Když tam zapojim ten mascom, tak při formátu 4:3 jsou všichni zploštělí, což mě velmi vadí. musím přepínat monitor na 4:3 ručně a obráceně. V menu STB jsem narazil pouze na zapnutí LCN, ale to bude něco s tříděním programů..

Jinak kabel jsem sehnal v Tipě (ono v jedné jiné prodejně ani nevěděli, že to existuje). Zavedl jsem nový FW a nic mi tam nepřibylo a chová se to stejně (změnila se jen verze v INFO). Takže Mascom půjde do světa (HDMI je mi nanic) a nechám si toho Philips, kterej se sice někdy kousne, ale mě vyhovuje..
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “