2. Na přehráti FW je tam 15pin s označením RS232 (tudíš COM). Mají svý zapojení, nebo je to standardtní kabel třeba od starýho modemu, co byl do sériového portu?
Set top box Mascom MC1400T
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
Set top box Mascom MC1400T
2. Na přehráti FW je tam 15pin s označením RS232 (tudíš COM). Mají svý zapojení, nebo je to standardtní kabel třeba od starýho modemu, co byl do sériového portu?
kabel je stadartní , překřížený
Artaban001 píše:1. Když přehraji FW, získám možnost samočinného přizpůsobení obrazu podle aktuálního pořadu, podobně, jako to má Philips DTR220, Nebo to nepodporuje a tím to hasne? (hlavně, že jsou tam tři hry)
Je to Laplink kabel
http://www.abclinuxu.cz/hledani?dotaz=laplink+kabel
Už jsem ho použil na FW pro Mascom MC 1100Cr a něco se zlepšilo, proti původní verzi FW. Pokud vyšlou signál na přepínání formátu z vysílače, tak to funguje
Artaban001 píše:1. Když přehraji FW, získám možnost samočinného přizpůsobení obrazu podle aktuálního pořadu, podobně, jako to má Philips DTR220, Nebo to nepodporuje a tím to hasne? (hlavně, že jsou tam tři hry)
Je to toto :
PC - PC null Modem kabel
Výrobce: Mascom | Záruční doba (měsíce):24
Katalogové číslo 8602JJ/B-018CENTR
Kabel pro propojení SAT,DVBT příjímače s PC pro upgrade SW přijímače
FW seženeš u Mascomu pro tvůj přijímač.
- Artaban001
Artaban001 píše:Díky. FW a jeho zavaděč už mám. Jen mi šlo o ten kabel a o to, zda má cenu tam cpat novej soft. Vadí mně totiš to, že ten STB nemá automatický přizpůsobení formátu obrazu cílovému zabrazovacímu zařízení (v mým případě 16:9). Musím to přepínat ručně..
Tak jestli máš ten kabel překřížený, zkus tam nahrát nový FW a uvidíš. Zkoušel jsi nastavit formát na satu ručně na 16:9
- Artaban001
Když tam zapojim ten mascom, tak při formátu 4:3 jsou všichni zploštělí, což mě velmi vadí. musím přepínat monitor na 4:3 ručně a obráceně. V menu STB jsem narazil pouze na zapnutí LCN, ale to bude něco s tříděním programů..
Jinak kabel jsem sehnal v Tipě (ono v jedné jiné prodejně ani nevěděli, že to existuje). Zavedl jsem nový FW a nic mi tam nepřibylo a chová se to stejně (změnila se jen verze v INFO). Takže Mascom půjde do světa (HDMI je mi nanic) a nechám si toho Philips, kterej se sice někdy kousne, ale mě vyhovuje..