podsvícení displaye NB ASUS

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mi-ro

podsvícení displaye NB ASUS

#1 Příspěvek od mi-ro »

U tohoto NB se rozsvítí DSP na chvíli do červena a pak zhasne. Měl jsem podezření na CF trubici ale po složitý demnotáži displaye jsem žádnou nenašel. Tady je jen jeden invertor, dva dráty pod DSP. Mám pocit že se jedná o podsvit elektroluminiscenční folií. Dělalo se to pod diplaye? LED to není.
..to bude jen ňákej odpůrek
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Aky je typ notebooku a typ samotneho panelu?
mi-ro

#3 Příspěvek od mi-ro »

Typ NB tady nemám, panel je Model No:B154EW0i
..to bude jen ňákej odpůrek
rezis

#4 Příspěvek od rezis »

Je vadná samotná trubice. Je osazena ve spodní části lCD. Doma to moc nejde vyměnit. Bohužel.
Internet - metla lidstva
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Menil som v nejakom Aceri, bola to dost blba robota. Naozaj bola na spodnej strane, v zahybe plechu, co je okolo celeho LCD.
rezis

#6 Příspěvek od rezis »

Ony ty panely jsou věšinou stejné. Doma je to fakt masakr a nejhorší je že lehce můžeš zničit i panel. Někdy je lehčí sehnat celý LCD panel. Např. z ebay jde okolo 2,5tis. Nebo si nechat profi vyměnit zářivku např. www.elsin.cz
Internet - metla lidstva
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Dost som sa obaval, ci to bude fungovat, lebo som sa parkrat dotkol kontaktov, ktore vedu priamo z panela. Ale nastastie vsetko prezilo. Inak na novej CCFL boli hrubsie droty, ktore sa tam nezmestili, tak este aj tie som musel vymenit za povodne (a spajkovat opatrne, aby to neprasklo)...proste drbacka. Fakt asi najlepsie kupit cely panel.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“