Zkažené elektrické přepínání kanálů
Moderátor: Moderátoři
-
Návštěvník
Zkažené elektrické přepínání kanálů
http://www.ampix.org/albums/effects/iba ... erlead.pdf
mi blbne přepinani čisty vs. zkresleny signal. Má to elektronický přepínač (na plánku vlevo dole)- Prosím poraďte, jak přepínání opravit.
Občas to jede dobře, ale občas když sešlápnu tlačítko, jenom to přeblikne a vratí se to do čisteho kanálu. Myslím, že je problém někde úrovní toho přepinacího signálu, zdá semi že seto řešilo kondenzátorem k zemi nebo nějak tak, ale nevím si rady. Předem díky za jakékoli rady a nápady !
Jestli muzikantský konstruktér původně vyrobil výmrdek, kde zákmity neřešil a spoléhal na dočasnou kvalitu spínacích kontaktů po předpokládanou životnost, proč ne. Kšeft se musí hýbat a napojený servis taky. Není vždycky zájem, aby jednou pořízené zařízení sloužilo z otce na syna, to by si výrobce a servisák mohli dát deset let neplacenou dovolenou a z čeho by žili. Náhrada unavených kontaktů BKO to řeší svým způsobem principiálně, když už to neudělal výrobce.
Sendyx píše:Pokud by to byl poruchový díl, špatné řešení a opakovaný problém, tak samozřejmě. Jelikož to obvykle začne zlobit po 10 a více letech provozu, navíc je to poměrně laciný plastový křáp... sorry, jste oba mimo mísu. Navíc to "ošetření" prakticky nebude fungovat správně. To je jako ošetřovat děravý výfuk leukoplastí. Když je switch ve stavu, že při sešlápnutí nesepne, nebo sepne vícekrát, a tento stav se střídá nahodile, co chceš tvarovat ???
To je otázka pohledu na tu mísu. Pokud to byl poruchový díl v zařízení s předpokládanou životností dvě sezony, nemá význam lepit leukoplast na výfuk z plastu. Pokud někdo chce ještě po deseti letech nahradit děravý výfuk přibastleným anticorrem, proč ne, jsou i tací. Na bastlírně od slova bastlit bych je i čekal, a nenadával bych jim, výsměch bych čekal spíš v prodejně inštrumentů, kde se kšefty musejí hýbat jak řečeno výše.
K ošetření zákmitů viz praxe s levnými klávesnicemi osmibitů, jedno jestli sw nebo hw. Dokud kontakt po stisku něco dělá, je tam prodlužována tou tvarovací obezličkou životnost daleko za hranu "korektní" funkce neošetřeného tlačítka. Je ale možné, že jsem mimo mísu v tom, že neznám konkrétní zařízení jak tam je řešena obsluha rychlých číslicových obvodů pouhým mechanickým kontaktem. Třeba tam ty RC členy na ten rok plánované životnosti stačily.
Odnesení krabičky servisákovi, který provede náhradu za originální switch a přitom doporučí koupi nové krabičky, je možné řešení.
Jinak viz bobobo nebo opto-mechanické nebo magnetické tlačítko a přesáhne to životnost toho zbytku.
My se zabýváme střední částí křivky spolehlivosti. Je jasné, že díry po vytrženém µsw v desce už toho moc nesepnou.
Párkrát jsem bastlil tlačítkové ovládání čítačů atd. a i jako elévovi mi bylo poměrně brzy jasné, že bez ošetření logikou se nic isostatama spínat nedá.
Jestli tahle předmětná krabička MÁ hw nebo sw ošetření zákmitů a jde o závěrečnou fázi životnosti tlačítka, tak je tahle debata bezpředmětná