Zesilovač s tda7265

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
stepa
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od stepa »

Jo Andrea ma pravdu...kondy jsou otoceny. Ten bilej obdelnicek je plus, ne minus. Tys to tam nagrcal, jak te to napadlo.
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
merlin-alfa

#17 Příspěvek od merlin-alfa »

Díky za postřeh, +8V je už na trafu tak tam dám jen dělič
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Lukas-Peca »

Omlouvám se, asi jsem blbej, ale v tom datasheetu, co sem Merlin poslal, je schéma stereo zesíku se symetrickým napájením označené jako fig. 16. Na tom schématu, co sem poslal jako obrázek, je jeden repro připojený přes odpor na invertující vstup zesilovače. Druhému repro chybí v Boucherotově členu odpor. DPS je nicméně dobře, kromě kondíků, jak naznačila Andrea.
Pokud jsem se spletl, tak mě neberte vážně. Možná to přeháním s pitím :roll: :wink:
stepa
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od stepa »

Tak to nejak uzavreme...chyb tam je jeste vic.
Lukas-Peca píše:Omlouvám se, asi jsem blbej, ale v tom datasheetu, co sem Merlin poslal, je schéma stereo zesíku se symetrickým napájením označené jako fig. 16.

Merlin zadny datasheet neposilal, proto nevim o obrazku 16 se schematem. Jediny datasheet poslal Cust a tam je na obrazku 16 layout desky. Schema je na obrazku 15.
Lukas-Peca píše: Na tom schématu, co sem poslal jako obrázek, je jeden repro připojený přes odpor na invertující vstup zesilovače.

Pravda
Lukas-Peca píše:Druhému repro chybí v Boucherotově členu odpor. DPS je nicméně dobře, kromě kondíků, jak naznačila Andrea.

Jestli je DPS podle toho schematu, co poslal Merlin, tak je zarucene blbe. tezko soudit, kdyz nejsou popsany vystupy na repro z desky(pokud tam nejaky vubec jsou).
Lukas-Peca píše:Pokud jsem se spletl, tak mě neberte vážně. Možná to přeháním s pitím :roll: :wink:

Neres...ja mam co povidat :wink:

Takze zaver...prehlidl jsem jeste spustu chyb, ktere se v te PRASECINE schovaly, je to hrozne neprehledny.

A u toho MUTE by to chtelo nejaky vypinac.

Doufam ze uz to snad bude vsechno...uf.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Lukas-Peca »

stepa píše:Merlin zadny datasheet neposilal, proto nevim o obrazku 16 se schematem. Jediny datasheet poslal Cust a tam je na obrazku 16 layout desky. Schema je na obrazku 15.

Posílal, v prvním příspěvku na konci. Čustového jsem si nevšiml pro změnu já. :wink:
No hlavně že jsme se domluvili. :?
merlin-alfa

#21 Příspěvek od merlin-alfa »

Tak jsem to sestrojil, asi nikoho nenapadlo že sem taková lama protože plošňák byl zrdcadlově otočen a tak sem musel dát integráč ze spodu, samotný zesilovač funguje tak na 1/3, funguje pouze 1 kanál a při nízké hlasitosti chrčí. Zkusím vyměnit ty nízkovýkonový odpory za normální a ohledně toho druhýho kanálu mě nic nenapadá, mezi zemí a výstupem nlze naměřit žádný odpor, u funkčního je. Osadil jsem to velkám chladičem a větráčkem.
Funguje výborně ale jen na vysokou hlasitost a jen 1 kanál...
stepa
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od stepa »

No vzhledem k tomu, ze mas plosnak zrcadlove se daji predpokladat dalsi kiksy na desce, tak si to vsechno nekolikrat prekontroluj.
merlin-alfa

#23 Příspěvek od merlin-alfa »

Plošňák je určitě správně, tam bude jiná bota, ještě to proměřim a popřemejšlim, já totiž všechny součástky povytahoval z desek co jsem měl doma
stepa
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od stepa »

merlin-alfa píše:Plošňák je určitě správně, tam bude jiná bota

Jestli mas na vystupu zkrat, tak bude bud v haji IO, nebo mas zkrat na tistaku
merlin-alfa píše:já totiž všechny součástky povytahoval z desek co jsem měl doma

Doufam, ze jsi je vsechny promeril, nez si je pouzil :)
merlin alfa

#25 Příspěvek od merlin alfa »

No, měřil jsem a zkraty tam nebyly, on tam je slyšet nějaký zvuk, ale velmi slabý, a součástky jsem měřil a fungovaly, akorát odpory měly krátký nohy tak jsem je nastavil
Odpovědět

Zpět na „Poradna“