Schéma měřiče kapacit

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
zdenoeddie666

#16 Příspěvek od zdenoeddie666 »

BOBOBO píše:Už hodně let měřím tímto . Vyšlo někdy 1979 . Nemusíš si pořizovat měřič ESR , tady to ukáže kapacitu elytu jen při malém ESR . Dal jsem obojí do jedné bedny a přepínám měřící systém . Elyty měří v zapojení . Stojí to vedle čítače vlevo .

myslim si ze by nevadilo ak by ten cely tranzistorovy stabilizator v prvom zapojeni nahradil IO 7815 ze?
aky je rozdiel medzi prvym a druhym zapojenim? obe meraju kapacitu, ci to mate len pre kontrolu?
kvitko
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od kvitko »

Ja bych doporucil vzit schema na Marconi 2700, ktery je klasicky a jednoduchy a to budto zrealizovat tak jak je, anebo ho doupravit pridanim mkropocitace ktery bude prepocitavat a ukazovat vysledek digitalne. Obecne ale merice kamacit, indukcnosti a RLC mustky vubec, pokud maji opravdu merit a ne pouze "neco" ukazovat, nejsou jednoduchou a tim padem ani ne levnou zalezitosti.
Sendyx

#18 Příspěvek od Sendyx »

Já to říkám pořád, ale vždycky se najde někdo, kdo vytáhne plánek na něco se dvěma tranzistory, jednočípákem a šestimístným displayem a tvrdí, že je to přesnej měřič čehokoliv, navíc s rozsahy jak státní deficit :lol:
vlado88

ine schema

#19 Příspěvek od vlado88 »

ja používam tento merač....
Přílohy
mwerac con schema2.jpg
(221.99 KiB) Staženo 310 x
Naposledy upravil(a) vlado88 dne 08 kvě 2011, 12:18, celkem upraveno 1 x.
kyori

#20 Příspěvek od kyori »

Sendyx píše:Já to říkám pořád, ale vždycky se najde někdo, kdo vytáhne plánek na něco se dvěma tranzistory, jednočípákem a šestimístným displayem a tvrdí, že je to přesnej měřič čehokoliv, navíc s rozsahy jak státní deficit :lol:

Jo naprostej souhlas. Sendy to VYSTIHNUL. Moje řeč.

Už v tom zadání 1pF až 1000 uF mi uniká, s jakou přesností se má měřit a hlavně: jaká METODA měření se použije. To by chtělo si ujasnit nejdříve.

Měřit kapacitu není žádná sranda. Metod je celá řada a je rozdíl v měření kondíků malých hodnot pro vf a měření elektrolytů pro filtraci do napájecích zdrojů.
vlado88

#21 Příspěvek od vlado88 »

Merač kondenzatorov podla BOBOBO original ... odskušané pre praktické použitie - správne hodnoty esr kondenzátorov zobrazuje len u napájaných kmitočtom 50 Hz
Přílohy
Merkaporig.jpg
(206.58 KiB) Staženo 215 x
Naposledy upravil(a) vlado88 dne 31 črc 2012, 19:08, celkem upraveno 1 x.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od jjilek »

Pro malé kapacity a pro ellyty je vhodný LCM3 (viz vlákno) mezitím stačí měřiče na multimetrech, kde je právě potíž s malými kapacitami a ellyty. LCM má dostatečnou rozlišovací schopnost měřit i jednotky pF, je třeba nejprve změřit kapacitu přívodních kabelů a tu odečítat nebo kalibrovat s přívodními kabely. Je to spolehlivé (ověřeno). Obvodově i obsluhou jednoduché.
Přílohy
parametry.jpg
Použitelné rozsahy měření LCM3.
(37.05 KiB) Staženo 122 x
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“