Zosilovač s AL5

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
somorastik
Kontaktovat uživatele:

Zosilovač s AL5

#1 Příspěvek od somorastik »

Caute vsetci.
Nedavno som sa dostal k zaujimavemu elektronkovemu zosilovaču domacej výroby. Napriek tomu nadherne kvalitne prevedenie. Predpokladam take 50te roky.
Zosilovač som ešte neskušal pomerať a zapajať chcem si to najprv všetko pripaviť, aj tak by to tie elektrolyty asi nevydržali.
Pokusil som sa prekresliť schému možno že je tam kdesi chyba, ak ano tak ma upozornite, na mriežku AC2 je ešte privedený akoby linkový vstup kotry som tam nezakreslil.
Bude takyto zosilovač vhodny na gitaru ?
Ako by bolo rozumne upraviť zemnenie zosilovača aby bol bezpečnejší, je jasne že bol postaveny na stare TNC rozvody.

Týmto hľadám ľudí ktory by mali niektore z tych elektronok čiže AL5, AC2, AF7, AZ1

Diky
Přílohy
Zosilovacc AL5.jpg
Oprava
(151.31 KiB) Staženo 135 x
Naposledy upravil(a) somorastik dne 25 bře 2009, 22:03, celkem upraveno 1 x.
masar

#2 Příspěvek od masar »

Co odpor v anodě AC2? Jinak nemáme informace o zdrojové části a tak se nelze dost dobře vyjádřit k bezpečnosti. Sítě TNC popř. TNC-S se provozují dodnes, nevím z čeho soudíš na zhoršenou bezpečnost. :wink:
somorastik
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od somorastik »

No schemu som opravil ako tak, ten 2k odpor v zdroji vyzera byť paralelne k 4V vinutiu na žhavenie AZ1 ktoru som zaimprovizoval v scheme 2 diodami.
Tou bezpečnosťou som myslel, aby bolo bezpečne prichadzať do styku zo zemou keďže to chcem použiť na gitaru. Niečo doporučte.
dakujem
rusher
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od rusher »

Co má zesilovač společného s rozvodem TN-C ? 8O
Jako spotřebič s pohyblivým přívodem to musí mít třížilovou šňůru a šasi spojené s PE, trafo s dvojitou izolací u tohohle asi nehrozí....
Nevadí, že deska má rýhy, už se těším na každou z nich. (K. Zich)
masar

#5 Příspěvek od masar »

Šasi zesilovače spoj s ochranným vodičem síťového přívodu. Ten tedy musí být 3.žilový. :wink:
somorastik
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od somorastik »

Hej tak to chcem aj urobiť PE na kostru.
Aka bude vstupna citlivosť približne? Predpokladam že to je dimenzovane na piezo prenosku z gramofonu.
Bude sa to dať použiť na gitaru?
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od pajosek2 »

Myslím,že je celkem škoda to provozovat na kytaru.Je to sběratelská záležitost a navíc by mne zajímalo,kde chceš shánět ty AL5ky v případě poruchy.Je to dost vzácná lampa.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“