koncový zesilovač EAS
Moderátor: Moderátoři
- Premekapac
koncový zesilovač EAS
Prosím o radu. Dostal se mi před časem do rukou od známého na opravu koncový zesilovač EAS 2×200W a dvě třípásmové reprosoustavy. Při běžném provozu na střední hlasitost se prý najednou začalo kouřit z reprobeden. Po ohledání jsem zjistil, že musel být totálně rozžhavený tlumící rezistor pro středový reproduktor. U obou reprobeden byla stejná závada. Výhybky to sice funkčně přežily, ale byly pěkně ohořelé cívky i dps. Repoduktory byly také vpořádku. Zesilovač fungoval naprosto bez chyb, nápájení ok, všechny koncové tranzistory ok, reléová ochrana repra také ok. Vyměnil jsem tenkrát obě výhybky a vrátil zařízení zpátky. Na žádnou příčinu, proč k tomu došlo jsem nepřišel. Onen člověk, od kterého jsem to měl mi teď říkal, že měli nějakou akci a při hraní se najednou rozsvítilo světlo v bednách. Součástí výhybek jsou i žárovky. Jsou tedy na místě obavy, aby se závada neopakovala. Člověk, který aparaturu obsluhuje je prý velice pečlivý a nijak moc to "nesolí". Aparatura je používána obcí na různé ozvučování dětských dnů a tak, takže žádné zatěžování na max až do rána.... Předchozí "vyhoření" výhybek se také prý stalo při minimální hlasitosti. Máte někdo nápady, čím to může být? Reprobedny jsou od PA Sound, zesilovač EAS.
Přemek
-
D.i.n.g.o
A kutilmile - nelituju tě
- Premekapac
Přemek