Service repair manual Nikon D100 ; D80 ; D70 ; D1 ....
Moderátor: Moderátoři
- xxxEDISONxxx
- Bydliště: Šumava Prachatice tady je svět ještě normální v zimě bílý sníh v létě vedro ...
Service repair manual Nikon D100 ; D80 ; D70 ; D1 ....
mám obrovskou prosbu.Potřebuji manuál k jednomu z těchto nikonů a nabo zapojení konektoru AC zdroje napájení.Nechce se mi za něj dávat 2000kč.Potřebuji jen vyčistit šachtu a namapovat CCD senzor.
děkuji za odpovědi ...
- xxxEDISONxxx
- Bydliště: Šumava Prachatice tady je svět ještě normální v zimě bílý sníh v létě vedro ...
xxxEDISONxxx píše:mam D100tak mi to sem dáš PPPRRROOOSSSíííMMM
Tak to promiň, ale asi tě zklamu
http://forum.fotografovani.cz/
zkus projít toto forum pokud ho tedy neznáš. Tam by si to mohl najít..
Ale v NIKONu to myslím nedělají na počkání, bohužel a cena je něco kolem 1500,-
Jo a aco chceš čistit na šachtě ??
-
xxxEDISONx
-
xxxEDISONx
xxxEDISONx píše:caven píše:někde doma mám na D50...
Ale senzor doma nenamapuješ vyjma teda na té D100 tamto snad nějak šlo, přes nějaký program...
Dáš mi sem to schéma? Prosím
Až budu doma tak klidně
-
xxedisonx
-
ly
xxxEDISONxxx píše:Ahoj,
mám obrovskou prosbu.Potřebuji manuál k jednomu z těchto nikonů a nabo zapojení konektoru AC zdroje napájení.Nechce se mi za něj dávat 2000kč.Potřebuji jen vyčistit šachtu a namapovat CCD senzor.
děkuji za odpovědi ...
Když se koukneš na konektor ve foťáku a dáš si ho klíčem vyčnívajícím dovnitř konektoru dolů, pak vlevo nahoře je "+", vpravo dole "-" a další dva jsou "NC". Originální zdroj EH-5 má 9V / 4,5A. Pro D80 stačí 2,5A - nevím jak pro D100 ale má to nejspíš napsaný dole na těle, tak jako ostatní modely. Hodnoty před lomítkem by měly být pro baterii a za lomítkem pro síťový zdroj. Zapojení by mělo být stejné pro D40, D50, D70, D80, D100, D200 a D300, ale neměl jsem čas je všechny zkontrolovat. Přiložený obrázek je dosti výmluvný, pokud se zobrazí
- Přílohy
-
Nikon - konektor zdroje EH-5.gif- Popis zapojení konektoru síťového zdroje Nikon EH-5 (pro Nikon D40/D50/D70/D80/D100)
- (52.29 KiB) Staženo 328 x
- xxxEDISONxxx
- xxxEDISONxxx