Elektronický odvápňovač

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mety

Elektronický odvápňovač

#1 Příspěvek od mety »

Nemate niekto stavebný návod , alebo schému na elektronický odvápňovač ?
Mám na mysli tú verziu , z tou cievkou na vodovodnom potrubí.
Alebo aspoň frekvenciu oscilátora a tvar impulzov by som potreboval vedieť.
Diky.
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Běžné jsou magnetické úpravny s permanentními magnety . Odhaduji , že v tomto případě jde o elktromagnety s trvalým polem , tzn. ss napájení . Co jme montovali , tak zdrojem byl adaptér , dnes odhaduji cca 10 W .
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Nevím, k čemu Ti to bude - http://depolar.sweb.cz/kontakt.htm .
V jisté firmě to namontovali na přívod vody z normálního vodovodu do systému chlazení lisů na plasty - po roce se objednávala specializovaná firma a čištění VŠEHO - forem, výměníků, potrubí, armatur... Ten člověk, co to dělal jen kroutil hlavou a klepal si na čelo. Tu cívku vyhodil a namontoval klasický iontoměnič - a byl pokoj, stačilo po určité době obnovit náplň...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
SIDTIM

#4 Příspěvek od SIDTIM »

Někde jsem četl, jak jsou tyhle elektronické rozpouštěče podvod. Nějaký doc, CSc a kdovíco ještě tvrdil, že by takové zařízení potřebovalo k chodu menší Temelín, aby to krystaly vápníku skutečně rozpouštělo.
Proto jsem to nakonec nepostavil.
A protože jsem pro každou srandu, tak jsem na plastovou část vodovodu vespod baráku plácl dva solidní neodymy...
..a co shoří, nezhnije..!
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jenys »

Kdysi jsem dělal tenhle odstraňovač vodního kamene

http://www.paja-trb.unas.cz/elektronika ... kamen.html

tak pokud to někdo bude chtít :wink:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
BOBOBO

#6 Příspěvek od BOBOBO »

Ale to nemá rozkládat molekuly solí . Má to upravit fyzikální vlastnosti roztoku tak , aby se tyto soli nemohly v uzavřeném , natlakovaném objemu vysrážet . V tom má být ta finta . Pokud se takto upravená voda dostane opět do volného prostoru (např. chladiče) , tak k případnému přirozenému vysrážení dojde .
rudoex

#7 Příspěvek od rudoex »

V casopise urob si sam maj 2002 strana 54-55 je tam odvapnovac,mam ho postaveny cc 6rokov a som s nim spokojny.
SIDTIM

#8 Příspěvek od SIDTIM »

to BOBOBO:
V tom návodu tvrdili, že to postupem času rozpustí usazený bordel v trubkách, pravda ne hned, ale určitě. Tak jsem vygooglil názory akademiků. Jinak, to co vyšlo v amáru postavil kamarád asi před 6 lety. Právě se chystá k výměně trubek v baráku. "Chtěl bych poděkovat docentovi z Frydku.."

to rudoex:
Nemohl bys to schéma nasát a upnout sem?

for all: Jsou tu skuteční machři, co se v chemické technologii vyznají. Před časem tu na tohle téma byla obsáhlá diskuze. Já jsem v tomhle směru naprostý laik, jen takový prostý pobíječ much... Neodymy mám zadára, tak chrápou na trubce a nic se neděje. Kdybych je ovšem koupil - viz stovky nabídek renomovaných prodejců, to by se trubky uvnitř blejskaly!
..a co shoří, nezhnije..!
rudoex

#9 Příspěvek od rudoex »

http://www.warxtreme.com/viewtopic.php?t=145790 mozes si tu stiahnut cely casopis.
mirku

#10 Příspěvek od mirku »

mohl by jsi mi poslat pozvánku? díky
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“