Elektronický odvápňovač
Moderátor: Moderátoři
Elektronický odvápňovač
Mám na mysli tú verziu , z tou cievkou na vodovodnom potrubí.
Alebo aspoň frekvenciu oscilátora a tvar impulzov by som potreboval vedieť.
Diky.
V jisté firmě to namontovali na přívod vody z normálního vodovodu do systému chlazení lisů na plasty - po roce se objednávala specializovaná firma a čištění VŠEHO - forem, výměníků, potrubí, armatur... Ten člověk, co to dělal jen kroutil hlavou a klepal si na čelo. Tu cívku vyhodil a namontoval klasický iontoměnič - a byl pokoj, stačilo po určité době obnovit náplň...
A kutilmile - nelituju tě
Proto jsem to nakonec nepostavil.
A protože jsem pro každou srandu, tak jsem na plastovou část vodovodu vespod baráku plácl dva solidní neodymy...
http://www.paja-trb.unas.cz/elektronika ... kamen.html
tak pokud to někdo bude chtít
V tom návodu tvrdili, že to postupem času rozpustí usazený bordel v trubkách, pravda ne hned, ale určitě. Tak jsem vygooglil názory akademiků. Jinak, to co vyšlo v amáru postavil kamarád asi před 6 lety. Právě se chystá k výměně trubek v baráku. "Chtěl bych poděkovat docentovi z Frydku.."
to rudoex:
Nemohl bys to schéma nasát a upnout sem?
for all: Jsou tu skuteční machři, co se v chemické technologii vyznají. Před časem tu na tohle téma byla obsáhlá diskuze. Já jsem v tomhle směru naprostý laik, jen takový prostý pobíječ much... Neodymy mám zadára, tak chrápou na trubce a nic se neděje. Kdybych je ovšem koupil - viz stovky nabídek renomovaných prodejců, to by se trubky uvnitř blejskaly!