Rovnání gramodesky

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
MartasBrno

Rovnání gramodesky

#1 Příspěvek od MartasBrno »

Zdravím,
asi to bude tak trochu blbost, někteří určitě řeknou odkud jsem spadl, ale přece:
Z bazaru jsem si donesl desku a zjistil že ji nějaký ... skoro zlomil. na místě sem neměl potřebu cokoliv řešit, měl jsem jiné starosti. Vypadá to tak, že drážky vypadají neporušené, prostě je to prkno jen v jednom místě celkem prohlé, jakoby leželo na hraně nábytku či co.
Máte radu odlišnou od "zahoď to, udělej si radost s létající deskou a pod." která by vedla ke zlepšení?
třeba založit a zahřát nebo něco v takovém stylu...
Jo a berte to zvolna, není to vážné téma.

Dík a pěkný večer.
Martin

Šťépo, díky za podporu, zkusím tomu dát víc energie.
Naposledy upravil(a) MartasBrno dne 30 bře 2009, 23:14, celkem upraveno 1 x.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od stepa »

Nekde se to tady resilo, hledej. Bylo to neco ve stylu, na XX stupnu do elektricke trouby na nekolik minut.
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
Mysteri

#3 Příspěvek od Mysteri »

stepa píše:Nekde se to tady resilo, hledej. Bylo to neco ve stylu, na XX stupnu do elektricke trouby na nekolik minut.

,,Gramodesku" bolo treba dať medzi dve sklenené dosky, dať do tej trúby, len neviem, na koľko stupňov, nechať to asi 10-15min pri tej teplote a potom ešte asi 10hodín nevyťahovať z trúby, aby vychladla.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od stepa »

...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
MartasBrno

#5 Příspěvek od MartasBrno »

Super!!! Díky moc, fakt mám radost :-). Mezitím jsem narazil na Hillův článek ke gramcům a říkám si že začnu míchat "litr".

Dobrou noc
BOBOBO

#6 Příspěvek od BOBOBO »

Jinak pokud nespěcháš a máš desky uloženy svisle v blocích a natlačeny na sebe , po čase se srovná sama . Udělal jsem si kdysi specskříňku po oddílech cca 20-ti kousků a tam je mám nafest . Zbývá Ti jen starost vymezení té jedné , neplné části .
SIDTIM

#7 Příspěvek od SIDTIM »

Mám stejnou zkušenost jako BOBOBO.
Kdysi jsem jednu desku tvaru nižšího klobouku srovnal tak, že jsem ji JEN uložil na kolmo do přihrádky s tím, že už je po ní. Po nějakém čase jsem ji vyndal z obalu a položil na talíř. Kupodivu, neházela. Na toto téma jsem četl i článek, který mou zkušenost potvrzoval.
..a co shoří, nezhnije..!
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Habesan »

Gramofon s optickým snímáním by také nebyl marný (ale drahý).
EKKAR

#9 Příspěvek od EKKAR »

Jo, pod Fuji-san to prý mají-dělají-používají, jenže cena je prý kolem 100 000 - a v $, ne v českých...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
konosuke

#10 Příspěvek od konosuke »

mezi dvě skla, středově zatížit kruhovým závažím velikosti etikety a vystavit za slunného počasí solárnímu ohřevu (černá chytá teplo, že). žádná el.trouba, autogen a létovací lampa, vinyl je termoplast !
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od CZJKP1 »

Ahoj

Řešil jsem toto u šelakových na 78.ot které byly na půdě uskladňovány ve vyskoých teplotách na výšku a pak vypadají např takto:

http://www.tc1.ic.cz/deska/deska.htm

a způsoby jsou různé mezi dvě skla na půdu, nebo mezi dvě skla do trouby
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“