Našel jsem obvod M54543L. Ten je docela pěkný, ale já potřebuju full-bridge pro 2,5A. Jaký obvod bych mohl použít? Měl by být pokud možno s co nejméně piny(ale ne SMD), chci to "narvat" na malý plošák. Vstupní napětí pro řízení motorku je +-12V(z akumulátoru) a řízený to bude logikou(5V). Ztráty co možná nejmenší. Najde se nějaký obvod, co by mi vyhovoval? Já ho nikde nanašel.
Kdybys trochu přemýšlel, ty TDAčka jsou vlastně výkonové operační zesilovače - opakuju, VÝKONOVÉ - což znamená, že můžou fungovat jako stejnosměrné drivery - mají na to dostatečné zesílení i patřičně dimenzovaný výstupní proud...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
No moc tomu nerozumím, ale nepotřebujou tyhle obvody haldu externích součástek(je to i v datasheetu pro bridge)? Mě by vyhovovalo, kdyby to mělo třeba jen 6 pinů(vstup1,vstup2,výstup1,výstup2,napájení,zem) a všechno důležitý v sobě.
DeToX píše:Já ale potřebuju řídit smysl otáčení motorku, ne řešit koncový audio zesilovač.
A jeste detail co je to ridit smysl otaceni?K tomu nepotrebujes krome relatka a prepinace nic vic,pokud jde o rizeni smyslu vcetne regulace otacek bude to obvodove trochu jine..
No současně řídím smysl otáčení pomocí relátka, ale to něco žere, což je nežádoucí při při provozu na akumulátor. Nejlepší by pro mě byl v tuhle chvíli obvod, kdy jeden vstup je pro pwm a druhý řídí smysl otáčení. Nemusel bych tudíš nic předělávat co se týče řízení.
No rele fakt neco potrebuje,myslis,ze to zapojeni co sis vybral s tim LMD nezere nic??Navic to ma jak jsi psal kolem sebe take spoustu soucastek v tom zakladnim zapojeni.Pokud chces minimalizovat spotrebu,reverzuj dvojitym prepinacem(spotreba 0) a regulaci otacek muzes doplnit take i bez bridge .