ZdenekHQ píše:Mě docela mrzí, že člověk se snaží maximálně produktům od MS vyhnout, ale bohužel ty free, opensource , GPL atd. projekty mají kolikrát dětský chyby, který člověka dožerou nakonec tak, že se na ně vykašle.
Např. teď jsem musel odinstalovat Foxit reader z pracovní mašiny, protože sice krásně fungoval, ale po zavření občas spadl tak, že mě zbořil celej systém. Ty 3 vteřiny, který AcroRead potřebuje ke startu jsou nakonec pro mě snesitelnější, než 0 vteřin start a 10-20 vteřin restart. Thunderbird se zase zničeho nic rozhodl, že přestane otevírat html linky v mailech a musel jsem doinstalovat plugin, přitom před tím to normálně fungovalo. Nejsou to sice nejlepší příklady, ale nějak tak to chodí.... A ty "nadšený" ohlasy na OpenOffice - je to o zvyku, ale kde je chyba ?
V každém programu jsou chyby, je pravda, že některých os trochu častěji, ale jestli jedeš na win98 tak se musíš smířit s tím, že každý zápis na špatnou adresu je víceméně shodí, asi mají špatně ošetřené stránkování paměti, na win s NT technologíí je to o poznání lepší, tam se při špatném přístupu do paměti ukončí program, který je na vině a vygeneruje se formulář s odesláním chyby MS, ve většině případů to ale systém neshodí. Např. ve škole máme na stanicích s xp nainstalovaný orcad s pspice a jako antivir AVG, to je úplně strašná kombinace, oba programy jsou nenažrané, dobré 2min po startu win se na pc nedá nic dělat (ani otevřít složku) a mnohokrát na mě už taky při práci ve spice vyběhl zmiňovaný formulář o vyjímce, takže i profesionální a velmi draze placené programy obsahují chyby. Co se týče opensource, tak bych řekl, že za posledních cca 5 let ušel obrovský kus cesty a rozhodně už stojí zato ho alespoň vyzkoušet.