Sháním do sbírky

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
matus15

#16 Příspěvek od matus15 »

Accord nepredáš nikde, z vlastnej skúsenosti viem že je to šmejd. Tie asfalty na "DPS" sú na hov**, samé studeniaky a pod. Už aj reproduktory sú šumáky. V 70-tych rokov sa to tu dovážalo kôli nedostatku gramorádií ale vážne III. trieda... Možno niekto nebude mať podobný názor no ja mám také skúsenosti...
pavko3

#17 Příspěvek od pavko3 »

Odkuď jsi? Jestli to nemáš daleko do Čáslavi, tak by se u mně něco našlo.
SWITCH

#18 Příspěvek od SWITCH »

To pavko3
Jsem sice ze Zlínska, ale není problém přijet skoro kamkoliv.
Do Čáslavi jezdím docela často,občas pracuji v Kolíně.Příští týden tam 100% pojedu.Mohu znát Tvé tel.číslo?
Třeba na SZ, nebo na zdenekmik@seznam.cz .
Moc díky předem.
SWITCH

#19 Příspěvek od SWITCH »

To sandal: A dalo by se třeba dohodnout?
Sandal

#20 Příspěvek od Sandal »

Straw píše:Zdravím.
2 Sandal: Ta hudební skříň kterou popisuješ pravděpodobně nese označení ACORD A 104. Fotka je např. tady: http://www.aukro.cz/item557366144_hudob ... d_104.html
Straw

Nojo je to ono!Díkes.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
Sandal

#21 Příspěvek od Sandal »

Gadzo_z_Presova píše:Accord nepredáš nikde, z vlastnej skúsenosti viem že je to šmejd. Tie asfalty na "DPS" sú na hov**, samé studeniaky a pod. Už aj reproduktory sú šumáky. V 70-tych rokov sa to tu dovážalo kôli nedostatku gramorádií ale vážne III. trieda... Možno niekto nebude mať podobný názor no ja mám také skúsenosti...

Mám podobný názor.Proč mylíš ze mám jedno náhradní šasi?Ty asfalťáky fakt hořely jeden za druhym,nebo prostě bez příčiny to přestalo hrát a pak zas to hrálo.Zjistil sem o tom že to byla licence od Tesly vyráběná v Bulharsku.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
Oldradio
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Oldradio »

K tomu Akordu: Bulharům jsme tehdy v rámce kooperace dodávali gramošasi HC07 a oni nám to zase dodávali zpět, u nás už končila elektronková rádia a tohle asi mělo vyplnit mezeru laciných rádií na trhu, elektronková byla v 70. letech levnější než tranzistorová, ve stejné stolní kategorii.
konosuke

#23 Příspěvek od konosuke »

daruji za odvoz + láhev zlaté moravské švestky čb přenosný TV tesla daria, 31cm, 220/12V, červená skříňka. donedávna hrající, nyní pálí pojistky na zdroji, chybí vysouvací anténa. schopný bastlíř snadno doma opraví
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od otakarv »

Takže nyní smutná zpráva pro Tebe SWITCHi, všechny TV skončily postupně na sběrném dvoře, a co bylo dřevěné prolétlo kotlem. Dodnes mi jich je líto, ale musel jsem se rozhodnout kdo tady bude bydlet, jestli já, nebo TV. Ony by mne bývaly vytlačily na dvůr.
PS.: A všechny měly krásný povrch, některé i leštěný.Confused Confused Blyawn

Jo jo,když má někdo,koho to baví doma sbírku něčeho,pak se mu s ní velmi těžko loučí,dovedu to pochopit.
Jinak toto se mi také líbí"urbanek" http://radim.gzk.cz/tvp/cb_stol.html
Koja54

#25 Příspěvek od Koja54 »

Škoda že si to už nezačal zbierať skôr, všetky ČB TV som už dal do šrotu.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od otakarv »

No já mám plnou garáž(auto parkuji před ní,žena mi při každé přiležitosti to dává najevo),nad garáži jsem měl jednu dobu seno,jsou tam TV.Můj švagr,co mi pomáhal tu garáž stavět,jednou poznamenal mé sestře:"Víš co má Otík nad garáži?Jak se ten prostor jmenuje?Ona že seník.Omyl,už je to televízorník.
Budu muset udělat komplet soupis těch TV a jiných aparátů a šoupnout to do téhle rubriky.Vidím,že jsou lidi,kterých to baví,mají čas se tomu věnovat.Za ta léta se mi tu toho nasbíralo.Nejsem určitě sám,kdo při"úklidu" věci v rukách 10x poobrací a dá je na jiné místo s tím,že co jak někdy....
Úklid=Přemístění věcí jinak,než bylo. :D
zajemce

#27 Příspěvek od zajemce »

Mluvíš mi z duše - jak já jsem nešťastný při okolnosmi vynuceném úklidu.Nechce se mi do toho,každou věc třikrát obracim v ruce a pak nerozhodnut vracím na místo.Když si uvědomím,jaké poklady jsem měl na půdě a před pár lety se jich zbavil,tak bych si dal pře h.....Zrovna dnes jsem posílal vděčnému sběrateli zapomenutý zadní dekl na Kriváně.Zřejmě mě bude ten úklid stát ještě hodně nervů.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od otakarv »

Už jsem byl mnohokrát rozhodnutý,že nechám přistavit kontejnér a nemilosrdně vše vyházím. :roll:
Já na to prostě nemám povahu,jen tak ty věci vyházet,to by musel někdo jiný.Ale vždyť se tám nedá pohnout! :?
zajemce

#29 Příspěvek od zajemce »

Jsme naladění na stejnou frekvenci,mimochodem to byl právě důvod dělat něco,aby i inteligent,který zvládá chaos nebyl v kocích.Trochu jsem si myslel,že se ozve EKKAR,který tu hrůzu (část) měl možnost vidět,ale asi to nezaregistroval.Co se týče úklidu,tak jsi určitě na tomto fóru nepřehlédl ty štusy videí na likvidaci.Holt to budu muset zvládnout.
EKKAR

#30 Příspěvek od EKKAR »

Ale EKKAR zaregistroval - jen mu doma v panelákovém 3+1 už nezbývá místo, kam by podobné sklady "pro strýce Příhodu" uložil.
Neumíš si představit, jak mi srdce krvácí - ale co můžu dělat? Na tohle má výhodu někdo, kdo vlastní starší zemědělskou usedlost a nehospodaří v ní - nejrůznější hospodářské budovy, stodoly a stáje bez živého inventáře se relativně snadno adaptují na úložné prostory, ve kterých není problém zajistit přehledné uspořádání i relativní bezpečnost uložených věcí před nadměrným vlhkem. Ale co v paneláku...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“