Momentálne nemám k dispozícii ext. box pre HDD, takže to musím robiť na tom spomínanom počítači. Skúšal som tam vraziť inštalačku OS W...XP a píše neznámy súborový sys. ?!? Tak prečo ale začne bootovať??? Ten Win je fakt je...tý! THX
chyba NTFS po delení Partition Magicom
Moderátor: Moderátoři
chyba NTFS po delení Partition Magicom
Momentálne nemám k dispozícii ext. box pre HDD, takže to musím robiť na tom spomínanom počítači. Skúšal som tam vraziť inštalačku OS W...XP a píše neznámy súborový sys. ?!? Tak prečo ale začne bootovať??? Ten Win je fakt je...tý! THX
Cahnov axióm: "Zlyhali všetky pokusy, je načase prečítať si návod.''
Vyzerá to tak že tabuľky NTFS už nič neevidujú
Asi ma je...
- Přílohy
-
FuckedDisk.JPG- (170.96 KiB) Staženo 90 x
rnbw píše:Skus to z command-line namountovat pomocou ntfs-3g.
jasan, už som to namountoval. Ibaže sa neviem hnúť ďalej. Už mi ukázalo aj obsadený diskový priestor no neviem ako sa prostredníctvom toho dajú zobraziť súbory a niekam nakopírovať. Nie som v linuxe moc zbehlý, tak sa mi tu trochu ťažšie orientuje.
Najviac ma na tom zaráža, že je to po delení...
- Přílohy
-
Gparted.JPG- (176.07 KiB) Staženo 68 x
-
dev_sda1.JPG- (173.71 KiB) Staženo 65 x
rnbw píše:Pusti si "mc", subory najdes v /mnt/windows. Pripoj si napr. USB disk, niekam namountuj (napr. "mount /dev/sdb1 /mnt/custom") a mozes v mc kopirovat.
Ďalšia nová skúsenosť. Je to skutočne SUPERutilitka. Už kopírujem a zatiaľ to vyzerá celkom dobre. Ešte že mám po ruke 1/2TB USB disk. 1000 x DÍK, DÍK, DÍK rnbw
rnbw píše:Ked to budes mat, tak sa mozes pokusit opravit ten filesystem. Neviem, v akom stave je ntfsck, ci to uz vie nieco spravit. Dalej mozes skusit nabootovat z CD Windows, ist do Recovery console a odtial spustit chkdsk.
Skúšal som kopírovať veci na disku (vyberať z priečinkov do hlavného adresára), či sa to náhodou nevzpamätá, no nič... Najprv to vyzeralo ako tak sľubne ale po reštarte už nešiel namountovať. Skúšal som to najmä preto, že kopírovanie medzi spomínaným HDD a externým diskom robilo stále chyby. Kopírovanie vrámci disku sa javilo ako bezproblémové... Ale to je NTFS.
To svedčí o míľových krokoch vo vývoji spoločnosti MRDKOSOFT
Recovery console vo Windows je celkovo dost nepouzitelna vec - hlavne ked je nejaky vacsi pruser, tak si to vylame zuby (vsetky dva).
Partition Magic je tiez kvalitka, sice to akoze vie vsetko, ale obcas sa to takto rozoserie...uz pouzivam len GParted, zatial nesklamal.
rnbw píše:Inak ak je na tom externom disku tiez NTFS, tak ho tak namountuj tiez cez ntfs-3g.
Samo že som ho tak namontoval. Keď si mi to napísal, trošku som sa pohrabal v syntaxoch... Inak to prostredie s možnosťou otvorenia viacerých terminálových kariet je veľmi slušné. Na také niečo by sa MRDKOSOFT nezmohol. Nechcem sa opakovať, ale mali by sa začať obzerať, lebo ich pomerom cena - kvalita vychádzajú z módy. Stále sa púšťam do LXu, ibaže v štátnicovom ročníku je toho už beztak dosť.
rnbw píše:Inak ak je na tom externom disku tiez NTFS, tak ho tak namountuj tiez cez ntfs-3g.
Recovery console vo Windows je celkovo dost nepouzitelna vec - hlavne ked je nejaky vacsi pruser, tak si to vylame zuby (vsetky dva).
Partition Magic je tiez kvalitka, sice to akoze vie vsetko, ale obcas sa to takto rozoserie...uz pouzivam len GParted, zatial nesklamal.
Ja som mal včera s PMagicom zlú skúsenosť 1. krát (a posledný). Odteraz iba LX a najmä zálohovanie dát. Hovorím to aj všetkým ľuďom čo poznám. Je drzosť priniesť PC so 4-ročným WIN, ktorý bol denno denne pripojený na NET bez AntiViru. Potom sa so stratou dát môžu obrátiť tak na Lampáreň. A MRDKOSOFT by mal pridávať ku každému W návod, kde by sa na 1 stránke písalo: W MAX FOR 6 MONTHS.
- pocitujlasku
pocitujlasku píše:michalnb: Preto pri kazdej manipulacii s rozdelenim disku sa dorazne doporucuje zalohovat udaje. Ale coraz viac zistujem, ze ludia si myslia, ze to pisu len tak, aby nebolo prazdne miesto.
Tak na čo je asi potom defragmentácia realokovaného diskovího priestoru pri prerozdelení??? (vykonáva ju aj PMagic) Zvrzanie tabuľky je zvrzanie tabuľky...