Horizontalne zuzeny obraz Tesla - chasis 11AK19
Moderátor: Moderátoři
- mirosslav1111
Horizontalne zuzeny obraz Tesla - chasis 11AK19
Na color 439 viem ze sa to dalo opravit jednoducho lebo tam napr som vymenil trimer asi v module K a nastavil som obraz do sirky kolko bolo treba a slo to v pohode.
Len tu pri tom TV Tesla bude chyba asi v Korekciach E/W, len neviem ktore suciastky v obvode sa podielaju na sirke (east a west) obrazu? Ktory kondenzator mohol stratit kapacitu... Respektive neovladam princip cinosti tohoto obvodu EW. Skusal som vymenit elektrolyt C 607 - 470 microF ale nepomohlo. Tiez vyletoval som Tr 601 obsahuje dva cievky jedna jedna z nich mala o ovela vecsi odpor ako druha...
Priznam sa nemam ani sajnu ake hodnoty maju ukazovat tie cievky TR 601, a ani pri ostatnych indukciach L.
tiez myslim ze chyba vo Vertikalnom obvode neprichadza do uvahy?
Za trpezlivost a pomoc vam vopred dakujem!
- mirosslav1111
Inak, je to závada, keď v 90% prípadoch schému netreba. Keď to nakoniec /po Tvojích pokusoch, lebo je jasné z Tvojej otázky merania cievok, že nevieš, o čo ide a napriek tomu sa budeš v tom vŕtať/, predsa len zavezieš do servisu, tak sa potom nečuduj cene, lebo budú musieť odstraňovať aj amatérske zásahy....
Mimochodom, na odpor cievok sa vys..! Na cievkach je totiž dôležitá indukčnosť
mirosslav1111 píše:bude chyba asi v Korekciach E/W, len neviem ktore suciastky v obvode sa podielaju na sirke (east a west) obrazu? Ktory kondenzator mohol stratit kapacitu... Respektive neovladam princip cinosti tohoto obvodu EW. Skusal som vymenit elektrolyt C 607 - 470 microF ale nepomohlo. Tiez vyletoval som Tr 601 obsahuje dva cievky jedna jedna z nich mala o ovela vecsi odpor ako druha...
Priznam sa nemam ani sajnu ake hodnoty maju ukazovat tie cievky TR 601, a ani pri ostatnych indukciach L.
tiez myslim ze chyba vo Vertikalnom obvode neprichadza do uvahy?
Za trpezlivost a pomoc vam vopred dakujem!
Píšeš o O/W a pořád se hrabeš jinde. Tr601 je budicí trafo pro RKS a s tvojí závadou nemá nic společného.
Killroy
- mirosslav1111
Prosim o odpoved kde na nete najst nieco o koreciach podusky, princip cinnosti.... Skusal som hladat cez google ale marne... Dakujem za ochotu.