CTV 14.2 stereo CZ
Moderátor: Moderátoři
CTV 14.2 stereo CZ
stofko píše:Vyrabala to firma Tesla Television A.S. . Mam schemu a vcelku banalnu zavadu. Kvalita zvuku kolise, da sa nastavit uzivatelsky ekvalizer, ktorym sa snazim dosiahnut nejaku zrozumitelnost. Ale napriklad nastavenie TYP ZVUKU : NORMAL - PROSTOR funguje tak, ze nastavenie PROSTOR, ktore dava najlepsi vysledok sa napriek prikazu ULOZIT po case straca a zvuk je zase "uhuhnany". Bez ekvalizera a nastavenia PROSTOR je zvuk mizerny na vsetkych kanaloch.
Primo tento neznam,ale v menu byvaji zobrazene hodnoty nastaveni bud jako bargraf,nebo treba 0-100.Pokud to nastavis ulozis a zacne to zase blbnout,zmeni se to?
alebo po nastaveni sipkou dolava-doprava
TYP ZVUKU : PROSTOR
tato hodnota sa neuklada aj ked dam ulozit
Nemal som vcera cas a manzelka pozerala "dolezity program". Az bude nejaka medzera v serialoch, pripojim tam tie repro z PC na sluchatkovy vystup.
Dostal som tu aj radu, ze mozu byt zle reproduktory. No casy sa menia. Ja som opravoval radia od roku 1951, kedy som mal 11 rokov a televizory od ich vzniku. Nikdy som ale vadny reproduktor nevidel, teda nepocul a naviac tu su repraky dva, lebo to ma stereo. Reprakov mam niekde v krabici dost a pokusim sa tam nejake este z federalnej vyroby dat, aby manzelku nerusili tie externe
Na vystupe integraca je filter s dvoch kondezatorov a jedneho odpora.
Take vystupy su tam 4 a to na zosilovac L-R a na sluchatka L-R . Tam je aj sanca vystupy jednoducho prekrizit. Teda to co ide na sluchatka prepojit na zosilovac a opacne.
Zaverom: aj tak budem kupovat novy LCD televizor a riesim len otazku ci zahodim 55 cm uhlopriecku mono a dobrym zvukom, alebo tento podivny stroj.
Jinak huhňání velmi často nezpůsobuje televize - bývá to ve filmech, které někdo elektronicky odšuměl tak tvrdě, že zvuk víceméně štěká. Pomocí funkce spatial sound pak může dojít k situaci, že je zvuk aspoň o něco srozumitelnější, ačkoliv to záměrem výrobce rozhodně nebylo.