ať hledám jak hledám tohle téma nikde nenechazím
Snížení napětí trafa
Moderátor: Moderátoři
Snížení napětí trafa
ať hledám jak hledám tohle téma nikde nenechazím
Sice vime, kolik budes odebirat, ale nevime co to bude...pokud tomu nebude vadit spinany zdroj, tak pouzit ten. Dalsi moznost celkem nevyhodna je linearni stabilizator(celkem vykonova ztrata). Nejlepsi varianta je odmotat prislusny pocet zavitu, abys snizil napeti na sekundaru trafa, pripadne vymenit transformatory.
A co jsou vubec ty trafa zac? Toroidy? Nebo EI? na jaky vykon dimenzovane? Rozepis se.
A kutilmile - nelituju tě
Ved CNC stroje majú stabilizáciu obvodu a tá drží napetie v nastavenom rozsahu. Neviem nad čím uvažuješ. Su tam velké sabilizátory s chladičmi.AcemanLB píše:Ahoj lidi,
ať hledám jak hledám tohle téma nikde nenechazímtak zakládám nové téma. Mám na svém menším CNC stroji 2 trafa která dávají okolo 24 V jakmile k nim přidám můstek a kondíky tak mi napětí vyleze na 35V na jednom trafu a 38V na druhém trafu. Můj problém je v tom že potřebuji aby napětí bylo stabilní a vyhlalazené při hodnotě 21 -26 V poradí někdo jak to stáhnout? Z obou traf budu brát proud maximálně ve 5A ve špičce, standartně okolo 3A. Jsem elektro velmi, ale velmi amatér tak prosím o co nejpodrobnější rady. Předem díky.
- Přílohy
-
zener zdroj.png- (1 KiB) Staženo 141 x