Spínače
Moderátor: Moderátoři
Spínače
- Přílohy
-
switch.jpg- (74.27 KiB) Staženo 106 x
Snažím se to lokalizovat už delší dobu co tam zlobí, potenciometry jsou zatím naštěstí v pořádku zdá se, ale ještě špatně spínají výstupní relé u reprosvorek. Někdy zapnu zesilovač a bedny nehrají nebo s výpadky zvuku, přepnu na sluchátka(relátka od beden se odpojí) a sluchátka normálně hrají, přepnu zpátky na bedny a zase nic, až když přidám hlasitost, tak teprve sepnou a hraje to. Jsou tam relé Omron G5R-2232P-KW. Mohli byste pls poradit nějakou vhodnou náhradu?
Je to už stařík, ale moc si ho vážím, je to krásný, poctivě udělaný stroj a chtěl bych tam dát zase něco kvalitního co mi zase 20 let vydrží:)
BOBOBO: Můžeš prosím tě poslat odkaz na ten Comp?
- Přílohy
-
rele.jpg- (34.93 KiB) Staženo 115 x
milavla píše:Jestli tam byla nějaká vrstvička, tak už tam není. Byly v tom místě dotyku vidět takový malinký černý tečky, který šly jedině obrousit. Každopádně teď to spíná dobře, otázka je jak dlouho to bude fungovat... ?
Tak potom se klonim k nazoru Sendyxe vyhodit a dat nove. Tohle bude asi jenom prechodne.
Jestli se na to někdo můžete mrknout...
Sendyx píše:Ty relátka bych doporučoval vyhodit a pořídit nové. Já třeba na menší výkony používám LUN od Siemens s pozlacenými Ag kontakty, 2A, ochranná atmosféra + plechový obal.
Já bych potřeboval na trochu větší výkon, ten zesilovač má 2x200W. Na těch původních relé je napsáno 5A 40VAC a 5A 24VDC.
Jestli víte o něčem kvalitním a u nás běžně dostupným, tak se nebudu zlobit když mi poradíte