AT89C2051 - 24PI odomknutie?!?

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
dar4

AT89C2051 - 24PI odomknutie?!?

#1 Příspěvek od dar4 »

Zdravim potreboval by som odbornu pomoc dostala sa mi do ruk riadiacia karta a ma procesor ATMEL AT89C2051 - 24PI je to jedina suciastka ktoru na tej karte neviem opravit a dost ma to zoziera, zaniesol som procak jednemu chalanovi a zevraj je zamknuty ja by som potreboval ho nakopírovať na niekolko kusov ale udajne sa mu neda precitat niesu na nom zbrusene cisla a v karte mi funguje ako ma niekde som cital ze sa to nejakym sposobom da vycitat ale ja netusim ako tymto by som poprosil o pomoc ak s tym ma niekto skusenosti.
Dakujem
galjo

#2 Příspěvek od galjo »

dar4 píše:Zdravim potreboval by som odbornu pomoc dostala sa mi do ruk riadiacia karta a ma procesor ATMEL AT89C2051 - 24PI je to jedina suciastka ktoru na tej karte neviem opravit a dost ma to zoziera, zaniesol som procak jednemu chalanovi a zevraj je zamknuty ja by som potreboval ho nakopírovať na niekolko kusov ale udajne sa mu neda precitat niesu na nom zbrusene cisla a v karte mi funguje ako ma niekde som cital ze sa to nejakym sposobom da vycitat ale ja netusim ako tymto by som poprosil o pomoc ak s tym ma niekto skusenosti.
Dakujem
Nemaj obavy , to prečítanie zamknutej C2051 trápi viacerích. A pokusy sú márne. :lol:
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Pro dar4: Proto se to zamykání interní programové paměti na procesorech dělá, aby si to nemohl přečíst a okopčit každý chmulo, který do (_!_) díru má a pak by sekal naklonované naprogramované procíky jak Baťa cvičky... Buď si zaplať čas nějakého vývojáře, který Ti uplete, odladí a naprogramuje soft se stejnou funkcí, jakou má ten originální, nebo si holt budeš muset koupit origo další karty - na tomhle je založené tzv. DUŠEVNÍ VLASTNICTVÍ a AUTORSKÉ PRÁVO, víš?

Takovíhle vyc.hcánci mě vysloveně se.rou...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
dar4

#4 Příspěvek od dar4 »

Dakujem za rady ale toto vsetko je mi uplne jasne...ja som cakal nejake riesenie niekto mi odporucil ze v rusku su ludia ktory to vedia spravit...zatial zistujem cenovu ponuku ale urcite dam vediet ako sa to podarilo!
dar4

#5 Příspěvek od dar4 »

Pre EKKAR: no vidis jedno riesenie este mi prosim odporuc nejakeho dobreho vyvojara ktory mi to napise a odladi samozrejme nemam problem to zaplatit...a mam problem vyrieseny
Maskot

#6 Příspěvek od Maskot »

dar4 píše:Pre EKKAR: no vidis jedno riesenie este mi prosim odporuc nejakeho dobreho vyvojara ktory mi to napise a odladi samozrejme nemam problem to zaplatit...a mam problem vyrieseny

Myslim,ze to by prislo draz nez koupe nove funkcni.
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

dar4 píše:Pre EKKAR: no vidis jedno riesenie este mi prosim odporuc nejakeho dobreho vyvojara ktory mi to napise a odladi samozrejme nemam problem to zaplatit...a mam problem vyrieseny

Když nemáš problém s placením, tak proč ten soft chceš vykrást? Vývojářů je dvanáct do tuctu, obzvlášť v dnešní době se předhánějí kdo bude lacinější, jen aby získali zakázku, tak proč s takovou věcí lezeš na fórum, které je dalece profláknuté tím, že warez, illegal a podobné aktivity nepodporuje?
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
dar4

#8 Příspěvek od dar4 »

Pretoze vyrobca tych kariet uz davno neexistuje a zobral si do hrobu svoje tajomstvo...dakujem za pomoc
Zmije

#9 Příspěvek od Zmije »

Někde sem viděl, že se to snad občas povede, myslím že to ale šlo jen u 89C5X zvětšením napětí na prog pin, co ta vůbec dělá? třeba by to nebylo tak těžké naprogramovat.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Habesan »

dar4 píše:Pretoze vyrobca tych kariet uz davno neexistuje a zobral si do hrobu svoje tajomstvo...dakujem za pomoc

Jeho bývalí zaměstnanci, ale možná ještě žijí (někteří).
stano1204

#11 Příspěvek od stano1204 »

EKKAR píše:Pro dar4: Proto se to zamykání interní programové paměti na procesorech dělá, aby si to nemohl přečíst a okopčit každý chmulo, který do (_!_) díru má a pak by sekal naklonované naprogramované procíky jak Baťa cvičky... Buď si zaplať čas nějakého vývojáře, který Ti uplete, odladí a naprogramuje soft se stejnou funkcí, jakou má ten originální, nebo si holt budeš muset koupit origo další karty - na tomhle je založené tzv. DUŠEVNÍ VLASTNICTVÍ a AUTORSKÉ PRÁVO, víš?

Takovíhle vyc.hcánci mě vysloveně se.rou...

na niektorych to je mozne:

Crack PIC 16c71 is a program that allows reading the contest
of a programmed and protected PIC 16c71!

http://users.net.yu/~dejan/download/crackpic.zip
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“