Jaký inkoust do Canon SmartBase MPC600F
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Jaký inkoust do Canon SmartBase MPC600F
Proto se obracím na vás,co s tím máte větší zkušenosti,aby jste mi poradili.
Předem děkuji za každou radu.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Cena za sadu je poloviční proti sadě origo náplní (uvádím stav pro HP Vivera) a přitom obsah vystačí na několikanásobné doplnění.
A kutilmile - nelituju tě
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Každopádně Ti děkuji za radu.
Ještě bych se chtěl optat,zda ta nálepka,kterou se přelepuje ten plnicí otvor má nějakou funkci(myslím tím pro rozpoznání,že cartridge je naplněná,nebo tak podobně)
otakarv píše:Ještě bych se chtěl optat,zda ta nálepka,kterou se přelepuje ten plnicí otvor má nějakou funkci(myslím tím pro rozpoznání,že cartridge je naplněná,nebo tak podobně)
Doporučuju souhlasně s výrobci refillů (náhradních náplní) tu dírku pečlivě přelepovat - nejde o to, že by inkoust vytékal nebo dokonce vystřikoval, jak jsem už slyšel někoho blábolit, ale protože docela prostě vyschne. Ta nálepka totiž utěsňuje plnicí otvor proti vysychání rozpoštědla z inkoustu - když cartridge tiskne, na tiskové hlavě se docela fest ohřívá (inkoust se vytlačuje piezoefektem miniaturními dírkami a tím se celá hlava hřeje jak pěťák) a inkoust má tím pádem snahu se zahušťovat až vyschne docela - barvivo v té vnitřní hmotě a v tiskové hlavě zatvrdne a rozpouštědlo se vypaří. Cartridge je pak zralá do koše.
A kutilmile - nelituju tě
Pak jsem pořídil Canon a přes varování že se nemá doplňovat, jsem koupil refill. Vydojily se cartridge, náhradní čipy do tiskových hlav nefungovaly, rád jsem to vyčistil a vrátil se k original Canon inkoustu. Prodejce refillu byl dokonce tak solidní, že mi nabídl vrácení peněz proti vrácení neúspěšného refillu.
mají nás v hrsti
-
berts
http://www.inkoust-toner.cz/?mpc400-mpc600f,260