Jaký inkoust do Canon SmartBase MPC600F

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
otakarv
Kontaktovat uživatele:

Jaký inkoust do Canon SmartBase MPC600F

#1 Příspěvek od otakarv »

Mám toto multifunkční zařízení.Byla v něm zaschlá tisková hlava,kterou se mi podařilo vyčistit.Nyní tiskne černobíle,neboť barevné náplně jsou prázdné.Chtěl jsem koupit inkoust na doplnění,ale v obchodě mi nabídli inkoust"made in china".Byl sice levný,ale bojím se jej koupit a né ještě jím naplnit zásobníky.Mám obavu,abych si "pracně vyčistěnou tiskovou hlavu"tímto inkoustem neodrovnal.
Proto se obracím na vás,co s tím máte větší zkušenosti,aby jste mi poradili.
Předem děkuji za každou radu.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Mourek »

Jen se zeptám. Jak víš že je ta hlava vyčištěná a funkční, když nemáš inkoust? Je také dost případu kdy ta hlava po vyčištění stejně netiskne. Jinak doporučuji koupit originál, pokud tedy se to nemění i s hlavou jako třeba u HP.tenhle stroj neznám.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od otakarv »

Já tam mám pouze černý inkoust no a s tím to tiskne v pohodě.Před čisticí procedůrou to nešlo vůbec ani když byla ta černá úplně plná.Barevné byly prázdné,ale když jsem zkusil po vyčistění zkušební tisk,tak se vytisklo něco i barevně.To multifunkční zařízení je od výroby nastaveno na černobílý tisk,když chci tisknout barevně,tak musím zmáčknout tlačítko pro barvu.Jelikož jsou náplně prázdné,tak mi to vypisuje,že není barevný inkoust.
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Ptej se po náhradních náplních od firmy CROCODILLE - jsou to inkousty míchané podle specifikací jednotlivých výrobců tiskáren, takže jsou jiné pro Canon a jiné pro HP atd, ale nejsou dodávané v cartridge - prodávají se naplněné do injekčních stříkaček, kterými je našpricuješ do vyprázdněných původních zásobníků - každý má pod nějakou samolepkou plnicí otvor, kterým se plní ve výrobě.
Cena za sadu je poloviční proti sadě origo náplní (uvádím stav pro HP Vivera) a přitom obsah vystačí na několikanásobné doplnění.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od otakarv »

Jo,chtěl bych koupit pouze inkoust pro naplnění cartridge,neboť mi připadá zbytečná investice do nových.Poptám se po těch náhradních náplních od firmy CROCODILLE jak píšeš.Jak jsem tu na fóru hledal,tak jsi se o ni někde už zmiňoval.Věřím,že máš s tím dobré zkušenosti,rád si nechám poradit.
Každopádně Ti děkuji za radu.
Ještě bych se chtěl optat,zda ta nálepka,kterou se přelepuje ten plnicí otvor má nějakou funkci(myslím tím pro rozpoznání,že cartridge je naplněná,nebo tak podobně)
p32

#6 Příspěvek od p32 »

Stejně nechápu, proč lidi na Canonech a Epsonech doplňují inkousty. Všude jsem slyšel, jak jsou ty kartridže oproti HP výrazně levnější, takže by snad nemělo smysl je ani doplňovat. :wink:
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Do Canonov asi su lacnejsie. Ale do niektorych Epsonov je to brutalne predrazene - stoji to viac ako do HP, kde je navyse aj hlava 8O
EKKAR

#8 Příspěvek od EKKAR »

otakarv píše:Ještě bych se chtěl optat,zda ta nálepka,kterou se přelepuje ten plnicí otvor má nějakou funkci(myslím tím pro rozpoznání,že cartridge je naplněná,nebo tak podobně)

Doporučuju souhlasně s výrobci refillů (náhradních náplní) tu dírku pečlivě přelepovat - nejde o to, že by inkoust vytékal nebo dokonce vystřikoval, jak jsem už slyšel někoho blábolit, ale protože docela prostě vyschne. Ta nálepka totiž utěsňuje plnicí otvor proti vysychání rozpoštědla z inkoustu - když cartridge tiskne, na tiskové hlavě se docela fest ohřívá (inkoust se vytlačuje piezoefektem miniaturními dírkami a tím se celá hlava hřeje jak pěťák) a inkoust má tím pádem snahu se zahušťovat až vyschne docela - barvivo v té vnitřní hmotě a v tiskové hlavě zatvrdne a rozpouštědlo se vypaří. Cartridge je pak zralá do koše.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Mourek »

a jednou jsem čistil tiskárnu kterou šikovný člověk (kapitán ČSLA v záloze) doplňoval a propíchl tu kartriDž na druhé straně. čistila se tiskárna, stůl a koberec. nikdy bych nevěřil kolik tam toho inkoustu je.
Crifodo

#10 Příspěvek od Crifodo »

léta jsem doplňoval inkousty do HP, nechala si líbit všechno a tiskla by snad i na vývar z cibulových slupek.
Pak jsem pořídil Canon a přes varování že se nemá doplňovat, jsem koupil refill. Vydojily se cartridge, náhradní čipy do tiskových hlav nefungovaly, rád jsem to vyčistil a vrátil se k original Canon inkoustu. Prodejce refillu byl dokonce tak solidní, že mi nabídl vrácení peněz proti vrácení neúspěšného refillu.
mají nás v hrsti :roll: :wink:
berts

#11 Příspěvek od berts »

Ja kupuju inkousty tady a sem plne spokojen
http://www.inkoust-toner.cz/?mpc400-mpc600f,260
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“