1. - SABA "M36120R" ("malá žaba" - 14"; š. TX807C - kód zdroje: PP 80000) - "vypráskaný" zdroj (příčina: byl provozován v kamionu přes měnič. V důsledku poruchy měniče => "vylítlo napětí" => zdroj K.O.)
2. - THOMSON "28DG170G" (velký - 28"; š. TX807CS - kód zdroje: PP 80005) - rovněž zdroj K.O. (po bouřce!)
Zkušenosti se zdroji THOMSON minimální (ještě tak něco málo s tvp WALTHAM a VIDEOTON - š. ICC5!)
Za pomoci tohoto vlákna, hlavně zkušeností Robosanda, oba tvp jedou
Ad 1. - tento mi leží v dílně již delší dobu, když jsem při prvním pokusu neuspěl, letěl do kouta. (Když teď přišli s druhým, cca stejným šáskem TX807C/CS!!!, tak jsem si řekl, že začnu s tím menším
V tomto bylo vadné: FP001, RP008, TP020 (orig. P3NB90FP); "zdánlivě dobré": DP021, TP022, TP025 a TP026 - vše vyměněno! Vše dáváno origo, pouze TP020 - dán P3NB80FP - je mně jasné, má "menší závěr" - jiný jsem neměl!
Dotaz 1. - "přežije"? - mohu "pustit do světa"?, nebo radši počkat a sehnat origoš - "závěr: 900V" !?
Dotaz 2. - polovodiče "zdánlivě dobré" - měření přechodů ohmetrem nic neodhalí. DP021 - zenerka 16V/0,5W - i při zkoušce na labor. zdroji (při cca 25mA je na ní těch cca 16V !!) - jak jsou tedy vadné? (Toto byla také příčina mého prvního neúspěchu - měřením dobré, byly tedy za dobré považovány - po zapnutí přes žárovku se zdálo vše v pořádku. Tak jsem zapojil "natvrdo". Ještě ve ST-BY zdroj šlapal, jakmile jsem dal povel z DO, byl MOSFET v "křemíkovém nebi"
Nesrovnalost (oproti sch.!) - jsou o něco vyšší napětí na CP024: cca 23V/16V (ON/ST-BY) => o něco vyšší jsou i ostatní napětí na dalších součástkách !! (Zde na pozici DP027: zen. 27V).
Ad 2. - po úspěchu s prvním tvp, jsem se pustil do tohoto.
Zde bylo vadné: FP001, (RP008 tentokrát "přežil"), TP020 (orig. P6NB90FP); zase "zdánlivě dobré": DP021, TP022, TP025 a TP026 - zase vše vyměněno! Na pozici TP020 použit P6NK90ZFP (náhrada z NEDIS-KERRu, kterou mi před časem poslali).
Stejná nesrovnalost (oproti sch.!) - na CP024 tentokrát: cca 26V/20V ...... (Tady je zenerka 30V !!).
Dotaz 3. - dají se takto zvýšené hodnoty napětí považovat "ještě v toleranci", nebo mám ještě v obou zdrojích nějakou "krpu" ?? (Dotazy jsou směřovány na Robosanda a další, kteří máte zkušenosti se zdroji THOMSON - já jsem se jim dosud spíše "vyhýbal"