občanské radiostanice (handie walkie-talkie)
Moderátor: Moderátoři
-
pabloxx
- pavoucisit
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
konosuke píše:je případný signál zachytitelný běžným FM stereo tunerem Tesla Bratislava ST-100 ? plynule lineárně laditelný 66-104 MHz, vč.mezipásma tedy
Rádio ST-100 neznám, ale pokud jsou obě pásma na společném rozsahu, je obvykle mezipásmo potlačeno (například tak, že na ladicím potenciometru chybí kus odporové dráhy).
Lukas-Peca píše:konosuke píše:je případný signál zachytitelný běžným FM stereo tunerem Tesla Bratislava ST-100 ? plynule lineárně laditelný 66-104 MHz, vč.mezipásma tedy
Rádio ST-100 neznám, ale pokud jsou obě pásma na společném rozsahu, je obvykle mezipásmo potlačeno (například tak, že na ladicím potenciometru chybí kus odporové dráhy).
Ma pravdu predsedo ma pravdu,to mezipasmo chybi.
- Přílohy
-
st 100.jpg- (8.96 KiB) Staženo 95 x
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
pabloxx píše:No su na 78Mhz co by malo byt pasmo 80Mhz. Takze by sa dalo povdat ze ich mozem pouzivat? Nikdy som tam nikoho nezachytil a to ta vysielacka bola zapnuta par dni vkuse.
Je povolených 77.725 Mhz, 78.000Mhz, a potom 77.025 - 77.100 po 25khz. Pak jsou ještě dva kmitočty kolem 80Mhz, teď je z hlavy nevím.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- Artaban001
Safír měl "vačku" na kladce, co byla přišroubovaná ke kondenzátoru. V mezipásmu aktivovala kontakt, co tam cosi vyšlusoval a rádio bylo hluchý. Po opuštění mezipásma rádio opět hrálo. Tady stačilo odpojit dráty od kontaktů a mohlo se vesele poslouchat
A kutilmile - nelituju tě
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Lukas-Peca píše:konosuke píše:ano, už je to tak...
Krásný stroj, já mám jen 1037A.
Inak sa ospravedlňujem, na té 1037 je to opravdu takto potlačeno, byť je stupnice cejchovaná i v mezipásmu.
ále, to přece nemusíš ! jsem velmi rád že aspoň trochu přispěji k rozšíření informací...v rámci mých skromných možností a zcela nepatrných znalosti...a vo to go, že jo. jinak potvrzuji, ano receiver Tesla 635A soprán měl VKV (FM) mezipásmo potlačené. tuner Tesla 3603A byl zase laditelný na FM II.-CCIR jenom do 100 MHz, pěkně k vzteku, což. na tuneru Tesla ST-100 jsem kolem 80 MHz zachytil na malou 3-el. YAGI na střeše i vysílání sovětských soldátů (v ruštině) . Ahoj !
ZdenekHQ píše:pabloxx píše:No su na 78Mhz co by malo byt pasmo 80Mhz. Takze by sa dalo povdat ze ich mozem pouzivat? Nikdy som tam nikoho nezachytil a to ta vysielacka bola zapnuta par dni vkuse.
Je povolených 77.725 Mhz, 78.000Mhz, a potom 77.025 - 77.100 po 25khz. Pak jsou ještě dva kmitočty kolem 80Mhz, teď je z hlavy nevím.
To mi staci, vdaka. Idem ich oprasit.