DVD rekordér DMR-E95H - zdroj

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
omikron
Kontaktovat uživatele:

DVD rekordér DMR-E95H - zdroj

#1 Příspěvek od omikron »

U tohoto rekordéru se začala projevovat závada typická pro tuto řadu - postupně více a více četné restarty při zvýšené zátěži zdroje.

Po obvyklé výměně STRG6353 pracoval stroj bezvadně asi týden. Pak náhle zdechl. Primární část zdroje funguje, na výstupu zdroje jsou všechna napětí vyznačená na desce zdroje s vyjímkou 1.8V a 3.3V.

Zdroj 3.3V používá lineární low drop regulátor 3010KM na jeho vstupu je 5.2V, na výstupu není nic. Obvod má vstup ENABLE, který je trvale ve stavu 0.

Nevíte někdo, na co je vázáno zapínací napětí pro tento obvod? Popřípadě, mohl bych prosit schéma desky zdroje?

Omikron
LOYZA

#2 Příspěvek od LOYZA »

U 55ky vypadá zdroj asi stejně, tedy je tam ten stejný obvod a výst. nap. taky obě stejné. Zdroj mám a napiš mi kam ti to mám poslat.

SI3010KM z pinu 4 je 3,3V výstup a pin 1 je ZAP/VYP
Q115 2SD601A to řídí.
omikron
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od omikron »

Po víkendu nad deskou zdroje byla objevena jedna proražená ZD, která zde fungovala jako ochrana (proti GND). Následkem toho shořela krabicovitá pojistka, co vypadá jako MKT kondík.

Po výměně uvedených součástek stroj naběhl. Co ale nefunguje je fluorescenční displej. Vlákno má celistvé a na něm 0, takže nejde. Předpokládám, že zdroj má speciální hladinu jen pro to vlákno, neboť vše ostatní funguje. Kde na konektoru zdroje to ale je, to zatím netuším.

Omikron
Naposledy upravil(a) omikron dne 11 kvě 2009, 20:38, celkem upraveno 1 x.
omikron
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od omikron »

LOYZA píše:U 55ky vypadá zdroj asi stejně, tedy je tam ten stejný obvod a výst. nap. taky obě stejné. Zdroj mám a napiš mi kam ti to mám poslat.

SI3010KM z pinu 4 je 3,3V výstup a pin 1 je ZAP/VYP
Q115 2SD601A to řídí.

Ten z E95ky vypadá takhle:
http://www.smshlas.cz/zdroj.jpg
Naposledy upravil(a) omikron dne 12 kvě 2009, 10:02, celkem upraveno 1 x.
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

Kur.va Omikrone, cos to sem zase nacpal za makrofotku? Lidi to ty obrázky neumíte zkomprimovat nebo sem hodit jen náhled?
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
sasaopravar

#6 Příspěvek od sasaopravar »

warp

#7 Příspěvek od warp »

VFD displaye bývají napájeny-žhaveny střídavým proudem cca 1.3V s plovoucím (neuzemněným) potenciálem. Je třeba měřit tento obvod přímo (ne vůči kostře DVD) na rozsahu AC, bývá to buď samostatné vinutí nebo nějaká indukce z trafa.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “