Maj stejné bubny a vany ?

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
tatramacek

Maj stejné bubny a vany ?

#1 Příspěvek od tatramacek »

Zdravíčko - obracím se na Vás z prosbou ohledně tohoto problému - máti má doma automatku zanussi FA 832 - buben má zadřený ložisko. Včera jsem byl na sběráku a tam byla vyhozená pračka Zanussi FAE 625 která měla buben ok,ale spálenou elektroniku. Tak by mne zajímalo to,jestli tyto pračky mají stejné nádrže a bubny a esi by šli jejich nádrže přehodit.
Děkuji. :wink:
pajosek dva

#2 Příspěvek od pajosek dva »

Nechci prudit,ale proč to ložisko nevyměníš? Není to jednodužší než měnit celý buben a to ještě ze sběráku?Za chvíli tam můžeš mít stejný problém.protože ty ložiska se zadírají díky špatému guferu a Ty nevíš v jakém stavu je u té druhé pračky.
tatramacek

#3 Příspěvek od tatramacek »

Ahojky - taky jsem nad tím přemýšlel - nevím no - pračku se SD budu mít grátis - získám motor který je stejnej jak jsem koukal,čerpadlo,tlumiče... A ložisko nevím esi by mi servis prodal jako zákazníkovi... Možná je to blbost... Uvidíme. Nemám s výměnou ložiska bubnu u pračky z předním plněním vůbec zkušenosti - dělal jsem vždy jen plnění boční. Nádrž bych si vyhodil bez problémů kdybych k tomu někoho měl jako pomocníka :) :wink: :wink:
pajosek dva

#4 Příspěvek od pajosek dva »

No je pravda,že člověk někdy musí volit kompromis. Ložisko nemusíš mocímermo shánět v servisu. DAVAZ v Horních Moštěnicích sežene skoro vše a nemáš to daleko. Nejsem opravář praček profesionál,ale pár jsem ji dělal a můžu říct,že živit bych se tím nechtěl.
tatramacek

#5 Příspěvek od tatramacek »

No právě - ten kompromis - nevím no . Horní Moštěnice jsoui kousek od Přerova - jezdil sem přes ně vlakem do Ostravy. Díkes za kontakt - ucidíme - máti zatím pere ve Whirlpolce které jsem měnil buben a jede v pohodě - nevím no na tu výměnu toho ložiska si moc netroufám. Dá se tam opatřit i to gufero - podle jakých parametrů jej mám objednat :(
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od pajosek2 »

tatramacek píše:No právě - ten kompromis - nevím no . Horní Moštěnice jsoui kousek od Přerova - jezdil sem přes ně vlakem do Ostravy. Díkes za kontakt - ucidíme - máti zatím pere ve Whirlpolce které jsem měnil buben a jede v pohodě - nevím no na tu výměnu toho ložiska si moc netroufám. Dá se tam opatřit i to gufero - podle jakých parametrů jej mám objednat :(
Gufero má na sobě značení vylisováno ve formátu průměr díry-vnější průměr-šířka. Např gufero s označením 40-60-10 je do 60mm díry-pro40mm hřídel -vlisováno do 10mm hloubky. Někdy je na něm jen katalogové číslo,ale pokud si změříš výše zmíněné parametry,tak to dohledáš.Nejlepší je si vzít ložisko i gufero jako vzorek a oni to dohledají.Jsou tam někdy ještě další parametry např jednobřité,dvoubřité nebo jiný materiál gufera. Je pravda,že výměna ložiska obnáší trochu strojařských vědomostí a vybavení. Tak hodně štěstí.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“