sfázování s el. sítí
Moderátor: Moderátoři
sfázování s el. sítí
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
A kutilmile - nelituju tě
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Pokud je synchronní,tak to popsal už Zdenek HQ.Takže musíš dosáhnout stejný kmitočet,fázi polaritu a napětí a vten moment to připojíš.Pak už přidáváš výkon do lopatek. Protože je to synchronní,tak se to drží už samo.
O ochranných obvodech snad nemusím mluvit.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
Tak to jsem přehlídl.Díky za opravu.EKKAR píše:Pájo - Squeremu se jedná o MĚNIČ k "FV" neboli fotovoltaické elektrárně. Tam bohužel žádné roztočení nepomůže, jednodušší a účinnější je spínaný transformační měnič... Jedině snad kdyby se jednalo o elektrárnu o napětí v řádu 100V a vyšší, kde už by se vyplatilo uvažovat o rotačním měničovém soustrojí - tedy stejnosměrný motor na společném hřídeli s alternátorem.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
Normálně dvě obyč žárovky na ovládacim pultu a u nich bakelitový kolečko kterym se dalo točit.Pustila se voda do turbíny a šlo se k těm žárovkám a točilo se s tim kolečkem a až ty žárovky svítili přibližně stejně tak se to pustilo do sítě.Funguje to tam doteď.
Jenže už tady podruhé píšu, že hlavní dotaz zní "jak docílit co nejjednodušeji sfázování s běžnou elektrovodnou sítí u měniče (nejpravděpodobněji spínaného), na primární straně napájeného z (patrně) Pb baterie, trvale připojené k solárnímu panelu".
Účelem je (patrně) odprodej přebytků energie, vyrobené fotovoltaikou na soukromém pozemku, za státem garantovanou cenu nějakému většímu vydřiduchovi typu ČEZ atp ...
http://www.xantrex.com/web/id/178/p/183 ... roduct.asp
a po prostudování manuálu získá odpovědi na veškeré případné otázky. Vyrábí se i v národních verzích. Též možno i z českomoravských luhů a hájů.
já vcelku neřešim reálně co si mám koupit
Přifázování FVE si řeší střídač sám a má i integrované veškeré požadované ochrany. Střídače jsou s transformátorem nebo beztransformátoru a jedno nebo třífázové.
http://www.nemakej.cz/Stridace-k0102
Teoreticky by snad mohlo jít tyto střídače použít i k jiným zdrojům el. energie než FV panely.
Jakými obvody je řešeno to přifázování, to by mne také zajímalo. A také to jestli existuje takový univerzální střídač který by uměl ostrovní provoz i produkci do rozvodné sítě.