Věž XR-M36 nejde nic jen st by mod.
Moderátor: Moderátoři
-
LubosZ
Věž XR-M36 nejde nic jen st by mod.
Uschovna4a0af5e12c9ac45
Adresa je www.uschovna.cz a to na tímto napisem je čislo zakázky pod kterým se schéma skrýva.
-
LubosZ
- Přílohy
-
p1000855.jpg- Tak tady je detajlněji ten tranzistor + relátko a nějaké čidlo nad ním,přesně nevím k čemu slouží ale tipoval bych to na Teplotní čidlo.
- (271.54 KiB) Staženo 117 x
-
p1000851.jpg- tady je foto toho odporu ktery jsem použil aby cvaklo relátko.
- (207.32 KiB) Staženo 125 x
To ale nemusí bejt tvůj případ, takže zatim zkus proměřit všechny napětí pomocnýho zdroje a třeba na něco narazíš
- Artaban001
LubosZ píše:Zdravim vás Bastlíři a odborníci,dostal jsem tuto věž na opravu a zjistuju co by ji mohlo byt,zjístil jsem že nespína rele které dáva napětí 230 volt pro druhé hlavní trafo které dává 2 napětí.Zkusil jsem odpojit zdroj od zbytku věže a relé zustalo stále ve vypnutém stavu.nevíte čím ho donutit sepnout abych se hnul z místa??Nebo nemohu to přemostit tak že bych rovnou napojil těch 230 i na pokračování za relátkem.Relátko řídí tranzistor který bohužel nevím čim nahradit případně kde jej koupit,Schéma je na internetu ale skusím jej vložit i sem.
Uschovna4a0af5e12c9ac45
Adresa je www.uschovna.cz a to na tímto napisem je čislo zakázky pod kterým se schéma skrýva.
Schéma je již odstraněno, ale budiž.
Tranzistor řídící relé může být skoro jakýkoliv (vodivost, výkon napětí).
Všechno běhá na pomocný trafo: Jdi po něm, co vše živí a jakej je jeho výstup. Pak jdi po sppínacím vývodu, co ovládá ten spínací trand. Multimetrem proti GND by jsi měl naměřit změnu napětí (Pokud trand je NPN, tak +V spíná). Jinak se někdy používá "digitální tranzistor", dá se nahradit obyč spínacím, jemuž dáš do série s bází 4k až 10K odpor. Bázi proti emitoru 10K až 100K odpor..