VKV FM přijímač pomocí IO a polovodičů s MPX výstupem

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Opteron

VKV FM přijímač pomocí IO a polovodičů s MPX výstupem

#1 Příspěvek od Opteron »

Ahoj všichni,
sháním nějaké schémata FM přijímačů, které by bylo možné přelazovat v klasickém FM pásmu (88-108MHz) pomocí PLL syntézy kterou již mám vyřešenou a přijímač by měl dobrou selektivitu a kvalitní poměr šum/signál a hlavně by měl mít MPX výstup pro demodulaci RDS pomocí TDA7330B.

Díky za tipy
Artaban001

#2 Příspěvek od Artaban001 »

Opteron píše:Ahoj všichni,
sháním nějaké schémata FM přijímačů, které by bylo možné přelazovat v klasickém FM pásmu (88-108MHz) pomocí PLL syntézy kterou již mám vyřešenou a přijímač by měl dobrou selektivitu a kvalitní poměr šum/signál a hlavně by měl mít MPX výstup pro demodulaci RDS pomocí TDA7330B.

Díky za tipy

TA2003 třeba. V "RDS manageru z Lídla" je taky použita.
RDS managerem z Lídla myslím to jejich rádio pod kuchyňskou linku. Prodávají ho za cenu kolem 300Kč, takže jsem ho koupil. Destička z rádiem je jako samostatný modul a ten RDS dekodér je na desce s displejem. Destička s tunerem je přímo vybavena PLL logikou..

Každopádně na to můžeš sprznit každý VKV přijímač, kde je stereofonní demodulátor externí šváb.
Atlan

#3 Příspěvek od Atlan »

Hm schema by sa dala pouzit z nejakeho autoradia. Pripadne aj diely na stavbu :)
Artaban001

#4 Příspěvek od Artaban001 »

Na Uploadu je schéma rádia s jednou jedinou cívkou a ta je jěště tovární.
Vstupní jednotka je "monoblok z autorádia", kterej se ladí varikapama. Ten se dal ještě nedávno sehnat za pár desetikaček z Hadexu.

Jinak v Uploadu hledej Welleman
Radio Welleman.zip
Odpovědět

Zpět na „Poradna“