WI-FI kamery (možnost sledovat více najednou)

Kamerové a video systémy. Kamery, multiplexery, HDD videa, kvadrátory, videoservery, ochranné a dohledové systémy

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mise2003

WI-FI kamery (možnost sledovat více najednou)

#1 Příspěvek od mise2003 »

Zdravím,
mnohokrát sem viděl prodávat kamery s wifi, ale víceméně vždy je přímač jen s jednou anténou a jedním výstupem (resp. 2 audio + video) a schopen přijímat signál jen z jedné z nich - viděl někdo návod nebo něco jak to předělat aby šlo sledovat všechny 4 najednou - mám USB klíč do notebooku se software který mi umožňuje připojení 4 kamer které vidím a nahrávám najednou - když si ale pořídím wifi sadu ztratím tuto možnost .... a kdybych si měl koupit 3 kamery s třemi přímači tak příjdu o možnost dosti malého a mobilního systému. Díky
kevin_mitnick

#2 Příspěvek od kevin_mitnick »

To co popisujes neni kamera s WiFi. Obraz z kamery s WiFi bys podle IPcky otevrel treba v Exploreru klidne i 10 kamer v 10 oknech.

Ale to o cem pises, ty sety, to jsou obycejne bezdratove kamery s analogovym nebo digitalnim prenosem. Kazda ta kamera v setu vysila na jinem kanalu a prijmac proste jen podle tlacitek nebo casovani prepina kanaly. Takze bohuzel, jina moznost nez 3 kamery + 3 prijmace (kazdy naladeny na 1 kameru) neni...
mise2003

#3 Příspěvek od mise2003 »

jasné, jasné asi sem to trochu špatně nadepsat :-[ víceméně mi šlo o to, že uvnitř přímače je vlastně vše potřebné - sic sem neviděl desku se spoji vevnitř jak vypadá, ale byla by snad možnost odebrat přepínač a směrem od něj ven připojit další video vstupy a víceméně na "druhé straně" připojit 3 další antény každá na správný obvod o jiné frekvenci - samozřejmě ještě by se muselo upravit napájení - kvůli výkonu 4 antén. Popsal sem to zjednodušeně je mi jasné že to nebude zas taková hračka a možná by bylo jednodušší dát ty 4 přímače do jedné společné "krabičky" - jen mě zajímalo jestli někdo něco takového zkoušel nebo viděl. Díky a dík kevin... za odpověď a upřesnění
Honza_dy

#4 Příspěvek od Honza_dy »

kevin_mitnick

#5 Příspěvek od kevin_mitnick »

Prijmac si predstav jako radio na kterem prepinas predvolby. Takze predstava, ze nekde uvnitr je i signal z dalsich 3 kamer je ponekud licha... Takhle to proste nefunguje. Potrebujes 3 nebo 4 samostatne prijmace, kazdy na frekvenci jedne z kamer...
mise2003

#6 Příspěvek od mise2003 »

no proto sem psal o zapojení dalších antén - jelikož za přepínačem kanálů v přijímači budou 4 odvody s rozdílným frekvenčním modulem - pro každou kameru. Jakože prostě udělat z toho takového ježka se 4ma antenama - je mi jasné, že ti jde o to poukázat, že ten "zbytek" přímače budu postradat u ostatních, ale to uý bych snad dodělal z nějakých stavebnic.
Jelikož s použitím 4 kamer a 4 přímačů se mi objevil nová problém - kamery které se takto prodávaj sou jen na jedinné prekvenci takže by se rušily, a řek bych že je jednodušší něco "splácat" z původního 4 kanálového přímače než měnit moduly v každé kameře a přijímači - což by bylo jednodušší postavit celé od základu na drátových kamerách.
Jinak to co zaslal Honza je víceméně shodné zařízení s tím které bych chtěl upravit - tzn. i mající stejný problém.

... teď si uvědomuju, že sem si asi poplet trochu frekvence a kanály a ten problém s 4mi přímači by nebyl tak složitý ... no tohle bohužel není můj obor a z Wi-fi mám leda tak zkušenosti z počítačové siitě .... ale dík za odpovědi, a případné vyvrácení mé myšlenky Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Odpovědět

Zpět na „Kamerová technika“