Svařečka SELCO Genesis 1500

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
net

#16 Příspěvek od net »

Pokud jsou tranzistory ve spínači a výstup ok chyba bude asi v nap.zdroji,kde také bývá v zapojení UC používán.Na foto bylo pouze řízení výk.spínačů a také napsat,jak se projevuje závada invertoru.Pokud máš k porovnání funkční kus tak změřit napětí jaké dává nap.zdroj na výstupu tuším něco kolem 18-24V potom asi nějakej stabil.Zkusil bych u výstupu odpojit-připojit náhradní zdroj a potom rěšit další.Bez schematu asi tak.Pokud bude vadný zdroj,tak vyměnit poškozené rezistory,IO,tranzistor-bývá proražený,změřit výstupní rychlou diodu atd...
jony

#17 Příspěvek od jony »

Tak jsem to rozchodil. Sice má ještě muchy,ale už jsem s tím svařoval a je to zážitek. Chyba byla v tom,že jsem si naivně myslel,že 0,1ohmu je hodnota zanedbatelná. Já ty dva paralelně zapojené odpory 1,8ohmu vedoucí na "S"MOSFET-u nahradil jedním 1 ohmovým a ten měl ve skutečnosti 1,1ohmu a to byla ta chyba. Výkonově jsem to nepodcenil. Přijde mně to divné,ale je to tak. Až dám zdroj z laboratorního stavu do provozního,budu mít ještě dotázek na ty muchy,ale třeba to ani muchy nejsou. Zatím Vám všem děkuji za Váš čas a pomoc.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“