Thomson ICC 17

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

Thomson ICC 17

#1 Příspěvek od pajosek2 »

Kluci potřeboval bych si něco ověřit. Má na stole tuhle telku.Byl vadný BUH 516,je přtížení v 8V větvi,tak to odnesl i TDA 8139 a TDA 8855 se mírně hřeje Pokud přivedu z externího zdroje 8V,tak LED přeblikne do zelena,ale nejdou budící pulsy pro RKS. Divné je,že LED neindikuje žádnou poruchu,tak mám obavy jestli není K.O. i procák.Myslím,že to prodělalo zásah el.výboje,ale majitel tvrdí,že ne.Tak potřebuji trošku nakopnout správným směrem.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
kozoka

#2 Příspěvek od kozoka »

pajosek2 píše:Kluci potřeboval bych si něco ověřit. Má na stole tuhle telku.Byl vadný BUH 516,je přtížení v 8V větvi,tak to odnesl i TDA 8139 a TDA 8855 se mírně hřeje Pokud přivedu z externího zdroje 8V,tak LED přeblikne do zelena,ale nejdou budící pulsy pro RKS. Divné je,že LED neindikuje žádnou poruchu,tak mám obavy jestli není K.O. i procák.Myslím,že to prodělalo zásah el.výboje,ale majitel tvrdí,že ne.Tak potřebuji trošku nakopnout správným směrem.
procák v prdeli
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od pajosek2 »

myslíš videoprocesor nebo hlavní procák. Zapoměl jsem napsat,že klávesnice na TV reaguje.Po zmáčknutí naběhne zdroj a hned jde do STBY.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

fero7

#4 Příspěvek od fero7 »

Nie vsetky zavady v tomto chassis su indikovane error kodmi.
V tomto chassis je strasne vela zavad. Takze pred definitivnym rozhodnutim je potrebne toho vela preverit.
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od pajosek2 »

Dnes už toho moc nestihnu,ale ještě jsem zjistil,že přetížení ve větvi 8V jde kvúli zdrojovému obvodu TDA 8139,má na výstupu téměř zkrat. Zítra budu prověřovat dále než odsoudím procesor.

pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od pajosek2 »

Tak to se mnou začalo mluvit. Zdrojový obvod TDA 8139 jem na výstupu odpojil a místo něj jsem zapojil externí zdroje 8 a 5V.Telka začala indikovat chybu 27.Našel jsem jen tabulku v angličtině a překlad mi nic neřekl.
27" deflection failure more than tree times"

fero7

#7 Příspěvek od fero7 »

Vypina ochrana.
Smeruj k VNT a okoliu.
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od pajosek2 »

Takže z TDA 8855 nejdou budící pulsy pro RKS.Divné je,že na lince SDA-SCL nejsou pulsy. Přitom procesor asi funguje pokud indikuje poruchu. Myslím,že ten TDA 8855 bude K.O. Procesorem si stále nejsem jistý.

EKKAR

#9 Příspěvek od EKKAR »

pajosek2 píše:Tak to se mnou začalo mluvit. Zdrojový obvod TDA 8139 jem na výstupu odpojil a místo něj jsem zapojil externí zdroje 8 a 5V.Telka začala indikovat chybu 27.Našel jsem jen tabulku v angličtině a překlad mi nic neřekl.
27" deflection failure more than tree times"

Sorry Pájo, že se Ti motám do vlákna, ale jestli jsem to dobře pochopil, tak ta zmíněná nglish větička by mohla znamenat "více jak 3 závady najednou" - takže Tě lituju, máš co hledat...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od pajosek2 »

Klidně se motej.Asi máš pravdu,ale spíš tam bude jedna závada,která ovlivňuje více funkcí. Trošku to odložím,jsem po noční s inteligencí Mickey mouse.

EKKAR

#11 Příspěvek od EKKAR »

pajosek2 píše:Klidně se motej.... Trošku to odložím,jsem po noční s inteligencí Mickey mouse.

Nápodobně - a na druhou se valím večer...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od pajosek2 »

Takže mi došlo,že pokud nefunguje ten TDA8139,tak procesor neprojde RESETEM,který je součástí toho TDAčka.Objednal jsem ten I.O. a uvidíme.

Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“