U věže Daewoo AMI810L se nenačte disk, jedná se o 3CD changer. Po rozebrání jsem zjistil, že se neroztočí špindl motor, vyzkoušel jsem ho na zdroji a je OK. Zkontroloval jsem přívody až k IO, také OK, napájení IO také OK. Nelze ani určit typ IO-smazaný nápis. Dík za radu.
Vím, že se to tu na foru probíralo - znečištěná optika nebo vadná optika, ale jestli se nepletu, tak po zasunutí CD se zvedne mechanika s laserem, CD se přes trn přitlačí k talířku a roztočí se, pak se zvedá vlastní čočka (zaostřuje se paprsek) a zároveň servomotor pohybuje čočkou, aby se našla stopa. Možná se pletu, ale disk se musí při hledání a fokusaci točit. Mě se netočí, servomotor pohybuje s laserem, čočka se zvedne a přibližuje se k disku, ale ten se netočí.
Sposob zistovania pritomnosti media je rozny-niektore masiny najprv pri hladani roztacaju medium a ine najprv hladaju a az ked uvidia potom roztacaju...tak pozor na to-ked optika ostri,neznamena to este ze nieco vidi!
Zajímalo mě, odkud se vezme povel k roztočení disku po jeho zasunutí do přehrávací polohy. Z odpovědí je to jasné. Nejsem žádný expert přes přehrávače, před časem, kdy nové moderní přístroje nedávají moc prostorů k bastlení, jsem se začal věnovat sběratelsví, kde se můžu vyřádit.