Začarovaný kruh. Poraď te.

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
xsejba

Začarovaný kruh. Poraď te.

#1 Příspěvek od xsejba »

Jedná se o TV 100hz grundig STF 72-2011. Při přehrávání na DVD typ Phillips DVP 3010 se na obraze objevují svislé pruhy (stíny), výrazné hlavně na tmavém pozadí (noc). Zkoušel jsem i DVD přehrávač SONY - to samé. Při přehrávání DVD na playstationu tyto pruhy nebyli! Divné je, že po zapojení těchto DVD přehrávačů do starší 50hz TV tato závada není. Kabel Scart do TV i DVD. Tak nevím jestli mám reklamovat televizor nebo přehrávač, či se to dá nějak odstranit.
předem díky
RadekB

#2 Příspěvek od RadekB »

Pro zacatek bych asi zkusil kvalitni, stineny kabel SCART
VRABEC

#3 Příspěvek od VRABEC »

Skús prepnút výstup DVD na RGB .
Frenky

#4 Příspěvek od Frenky »

Kvalitní kabely v různých provedeních a různých délek lze objednat v AME.
felda

#5 Příspěvek od felda »

Chyba nemusí byť v DVD ani v TVP, skús prepojovací kábel CINCH na SCART,to znamená CINCH výstup z DVD na SCART- vstup do TVP.Týmto spôsobom neprechádza prepínacie napätie pre RGB obvody v režime AV.
Su rôzny výrobcovia SCARTov a niekedy sa lišia zapojením. Mal som prípad kde po výmene káblu SCART - SCART všetko fungovalo v poriadku a zákazník si stál za svojím že mál nový kábel.
PS: (Dnes už kúpiš všetko kvalitu-nekvalitu).
xsejba

#6 Příspěvek od xsejba »

Feldo měl si pravdu, dík. Ale stejně si myslím, že není vše v pořádku, když si koupíš TVP za 13 litrů a kvalitní DVD a mají oba výstupy na scart tak by to mělo snad fungovat. SCARTky jsem vyzkoušel 3 od různých výrobců a bylo to špatné.
RadekB

#7 Příspěvek od RadekB »

A opravdu ty SCARTY byly kvalitni, vsechny datove vodice byly stinene ?
Druha vec je ta, ze i TV za 13 tisic maji tak mizerne obvody, spatne prepinace vstupu, mizerne oddeleni jednotlivych signalu, ze moz ne je proste vsechno....
A mezi nama Grundig neni zadnej zazrak.
mi-ro

#8 Příspěvek od mi-ro »

Jedna zkušenost kterou dám do placu, koupil jsem TV Panasonic RF 29...., připojil DVD a při reprodukci DVD se ve tmavých stínech se objevoval obraz z TV programu který byl na TV navolen naposledy. Zjistil jsem že při přepnutí TV do AV režimu pomocí povelového napětí ze scartu nejenže zůstává v činnosti tuner a MF ale tento signál se dostává na videovýstup a odtut "prosakuje" díky obyč AV kabelům a parazitním kapacitám zpět na vstup TV. Ověřeno na více případech. Řešení: uskřípnul jsem pin vídeo výstup z TV do SC kabelu (pozor, potom ho nelze obrátit)
..to bude jen ňákej odpůrek
achil

#9 Příspěvek od achil »

mi-ro píše:Jedna zkušenost kterou dám do placu, koupil jsem TV Panasonic RF 29...., připojil DVD a při reprodukci DVD se ve tmavých stínech se objevoval obraz z TV programu který byl na TV navolen naposledy. Zjistil jsem že při přepnutí TV do AV režimu pomocí povelového napětí ze scartu nejenže zůstává v činnosti tuner a MF ale tento signál se dostává na videovýstup a odtut "prosakuje" díky obyč AV kabelům a parazitním kapacitám zpět na vstup TV. Ověřeno na více případech. Řešení: uskřípnul jsem pin vídeo výstup z TV do SC kabelu (pozor, potom ho nelze obrátit)
Přesně mám tu samou zkušenost. Tuner je v provozu a v nekvalitním kabelu, kde nejsou žíly samostatně stíněné ale je stínený pouze celý svazek dochází k přeslechům. Pořádný kabel je cenově znát a navíc je to hadice neohebná. Nebo štípačky a šňůra je jednosměrná. Je to přesné lidi nedaj za opravu TV 1000Kč tak co by kupovali SCART-SCART za 200,- když můžou koupit hyperšmejd za 40,-. Pak je divení co se to pohybuje v pozadí u DVD filmu.
gumickar
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od gumickar »

achil píše:
mi-ro píše:Jedna zkušenost kterou dám do placu, koupil jsem TV Panasonic RF 29...., připojil DVD a při reprodukci DVD se ve tmavých stínech se objevoval obraz z TV programu který byl na TV navolen naposledy. Zjistil jsem že při přepnutí TV do AV režimu pomocí povelového napětí ze scartu nejenže zůstává v činnosti tuner a MF ale tento signál se dostává na videovýstup a odtut "prosakuje" díky obyč AV kabelům a parazitním kapacitám zpět na vstup TV. Ověřeno na více případech. Řešení: uskřípnul jsem pin vídeo výstup z TV do SC kabelu (pozor, potom ho nelze obrátit)
Přesně mám tu samou zkušenost. Tuner je v provozu a v nekvalitním kabelu, kde nejsou žíly samostatně stíněné ale je stínený pouze celý svazek dochází k přeslechům. Pořádný kabel je cenově znát a navíc je to hadice neohebná. Nebo štípačky a šňůra je jednosměrná. Je to přesné lidi nedaj za opravu TV 1000Kč tak co by kupovali SCART-SCART za 200,- když můžou koupit hyperšmejd za 40,-. Pak je divení co se to pohybuje v pozadí u DVD filmu.

Přesně si vzpomínám, jak toto "rádoby" vyřešil THOMSON jedním KC238 a dvouma odporama. Spínač to rozhodně nebyl, spíš útlum. :D
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“