Začarovaný kruh. Poraď te.
Moderátor: Moderátoři
Začarovaný kruh. Poraď te.
předem díky
Su rôzny výrobcovia SCARTov a niekedy sa lišia zapojením. Mal som prípad kde po výmene káblu SCART - SCART všetko fungovalo v poriadku a zákazník si stál za svojím že mál nový kábel.
PS: (Dnes už kúpiš všetko kvalitu-nekvalitu).
Přesně mám tu samou zkušenost. Tuner je v provozu a v nekvalitním kabelu, kde nejsou žíly samostatně stíněné ale je stínený pouze celý svazek dochází k přeslechům. Pořádný kabel je cenově znát a navíc je to hadice neohebná. Nebo štípačky a šňůra je jednosměrná. Je to přesné lidi nedaj za opravu TV 1000Kč tak co by kupovali SCART-SCART za 200,- když můžou koupit hyperšmejd za 40,-. Pak je divení co se to pohybuje v pozadí u DVD filmu.mi-ro píše:Jedna zkušenost kterou dám do placu, koupil jsem TV Panasonic RF 29...., připojil DVD a při reprodukci DVD se ve tmavých stínech se objevoval obraz z TV programu který byl na TV navolen naposledy. Zjistil jsem že při přepnutí TV do AV režimu pomocí povelového napětí ze scartu nejenže zůstává v činnosti tuner a MF ale tento signál se dostává na videovýstup a odtut "prosakuje" díky obyč AV kabelům a parazitním kapacitám zpět na vstup TV. Ověřeno na více případech. Řešení: uskřípnul jsem pin vídeo výstup z TV do SC kabelu (pozor, potom ho nelze obrátit)
achil píše:Přesně mám tu samou zkušenost. Tuner je v provozu a v nekvalitním kabelu, kde nejsou žíly samostatně stíněné ale je stínený pouze celý svazek dochází k přeslechům. Pořádný kabel je cenově znát a navíc je to hadice neohebná. Nebo štípačky a šňůra je jednosměrná. Je to přesné lidi nedaj za opravu TV 1000Kč tak co by kupovali SCART-SCART za 200,- když můžou koupit hyperšmejd za 40,-. Pak je divení co se to pohybuje v pozadí u DVD filmu.mi-ro píše:Jedna zkušenost kterou dám do placu, koupil jsem TV Panasonic RF 29...., připojil DVD a při reprodukci DVD se ve tmavých stínech se objevoval obraz z TV programu který byl na TV navolen naposledy. Zjistil jsem že při přepnutí TV do AV režimu pomocí povelového napětí ze scartu nejenže zůstává v činnosti tuner a MF ale tento signál se dostává na videovýstup a odtut "prosakuje" díky obyč AV kabelům a parazitním kapacitám zpět na vstup TV. Ověřeno na více případech. Řešení: uskřípnul jsem pin vídeo výstup z TV do SC kabelu (pozor, potom ho nelze obrátit)
Přesně si vzpomínám, jak toto "rádoby" vyřešil THOMSON jedním KC238 a dvouma odporama. Spínač to rozhodně nebyl, spíš útlum.