Ochrana LAN a Wifi siete pred prepätím
Moderátor: Moderátoři
Ochrana LAN a Wifi siete pred prepätím
Poraďte,prosím kto má bohaté skúsenosti s ochranou LAN a Wifi siete pred prepätím. U nás prvozujeme komunitnú sieť a ide na mňa hrôza ke´d ide každá búrka čo nám to narobí za škody. Problémy nám to nerobí cez antény
ale cez sieť 230V, prepätie prebehne cez prepäťovú ochra nu ,cez siťový adapter do rutra albo AP-čko a zničí všetko čo je v tej ceste napojené.
Toto leto máme už tretiu udalosť a zakaždým nás to stojí nemalé prostriedky.
Nasjnovšie sme mali ualosť,že prepätie nám vbehlo po linke od T-COMU
kde som mal zničenú zásuvku prepäťovku na lan ,zničený ruter,switch a odišla aj základová doska v PC. Keď som sa sťažoval u T-come tam ma jednoducho odbili ,že oni majú všetko OK.Rozmýšlam či sa s nimi ťahať po súdoch. Nevedel by mi niekto poradiť kontakt alebo link na nejakého spoľahlivého výrobcu takýchto komponentov na ochranu pred prepätím,
bežné veci čo dostať na trhu akosi sú nespoľahlivé rozmýšlam či sa nepustiť si niečo vyrobiť sám.Za každú radu ďakujem !
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ono "proběhne skrz přepěťovku" znamená, že mezi vodiči asi přepětí není, ale PE(N) vůči zemi antén může vyrábět při bouřce pěkný jiskry...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Blskojistky jsem nikdy nepoužíval. Tedy ne na wifi. Podle kolegy zařízení nezachrání a je na ní zbytečný útlum
Alebo nevie mi niekto poradiť či niekto podobné veci neopravuje?Zdá sa
že je odpálený len LAN port a ostatné veci na doske fungujú.
Ďakujemk za príspevky.
- Přílohy
-
rb532r5TR.jpg- (151.93 KiB) Staženo 96 x