Regler dobíjení felicia - zpětná vazba

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Jamjam

Regler dobíjení felicia - zpětná vazba

#1 Příspěvek od Jamjam »

Zdravím, ví někdo, od čeho je ten bílý drát vedoucí z regulátoru? Mám altík z feldy na korejcovi, původní měl zpětnou vazbu od napájení řídící jednotky, ten z felicie ji má přímo ze svého výstupu. Korejci dávali tenký dráty, takže mi palubní napětí dost houpe podle zátěže. Není ten drátek náhodou zpětná vazba regleru?
Přílohy
1288_1_small.jpg
regler felicia
(12.71 KiB) Staženo 767 x
pepik9

#2 Příspěvek od pepik9 »

Ten drat je pripojen na kontrolku a vystup pomocnejch diod. (vstup budiciho napeti).
breta1

#3 Příspěvek od breta1 »

ten drát jsem označil šipkou
Přílohy
alternator.JPG
(12.38 KiB) Staženo 292 x
Jamjam

#4 Příspěvek od Jamjam »

Díky. Takže zpětnou vazbu bere šroubem.
Sandal

#5 Příspěvek od Sandal »

Ahoj
Připojim se s dotazem.
Mám VW GII TD a po nastartování motoru ještě dožhavuje a po odskočení relé žhavení vznikne velkej napěťovej impuls kterej mi neustále ničí rádio a ostatní věci připojené k palubní síti.Regec zřejmě nestačí tak rychle zareagovat a snížit buzení altíku a chci se zeptat jestli by ten impuls moh spapat velikej konďour co se dává když je v autě nějakej silnej audio zesilovač.Nebo dát před rádio hondně rychlou elektronickou pojistku?Takovou mám ale musí se ručně "nahazovat" :(
Regulátor sem měnil a je to pořád stejný.Jak silná pecka to je,nevim.Nemám to čim změřit.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
rolandt

#6 Příspěvek od rolandt »

nieco take co popisujes sa podla mna moze stat len ak nemas dobre spoje medzi alt. a baterkou.
kondik ti najskor nepomoze, ved baterka by nemala dovolit skokovu zmenu napatia, skontroluj spoje, tam to musi byt niekde.
kevin_mitnick

#7 Příspěvek od kevin_mitnick »

Sandal píše:Ahoj
Připojim se s dotazem.
Mám VW GII TD a po nastartování motoru ještě dožhavuje a po odskočení relé žhavení vznikne velkej napěťovej impuls kterej mi neustále ničí rádio a ostatní věci připojené k palubní síti.Regec zřejmě nestačí tak rychle zareagovat a snížit buzení altíku a chci se zeptat jestli by ten impuls moh spapat velikej konďour co se dává když je v autě nějakej silnej audio zesilovač.Nebo dát před rádio hondně rychlou elektronickou pojistku?Takovou mám ale musí se ručně "nahazovat" :(
Regulátor sem měnil a je to pořád stejný.Jak silná pecka to je,nevim.Nemám to čim změřit.

Skontroluj ukostreni baterky, alternatoru a motoru... Nejcasteji je na vine odhnity Cu pasek mezi motorem a kastli...
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“