Zlobí zesilovač
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Já se na to schéma už ani nedívám, znám to za skoro třicet let jejich existence natolik nazpaměť, že mě těžko co může překvapit.
Každý strůjcem svého štěstí. Nabízel jsem servisní manuál, kde jsou vypsaná všechna možná napětí a měřicí body, které dokážou dost pomoct, nehledě třeba k faktu, že někde upadne drát a pak se půl dne odhaduje, kde asi byl - v manuálu je vše popsáno a zakresleno.
Bohužel poštovné něco stojí, okopírování celého servismanuálu stojí asi tak stovku a svůj poměrně drahý čas při lítání do kopírny a na poštu jsem ochoten věnovat jen někomu.
ZdenekHQ píše:IP je stejná jako NOHITSova - takže si udělej pořádek ve svým okolí, a s těma dámskýma přirozeníma atd. šetřete, popřípadě tu debatu přesuňte někam, kde je to běžnej styl diskuze... Tady je to proti pravidlům, a je jedno, jestli tak mluví profík či někdo, kdo zjišťuje zkrat pomocí přepalování pojistek....
aha, děkuju, už vím kdo to byl
Sinc -> a odkud seš ? já su z brna pokud by to šlo tak bych ti to rád hodil jinak sem ty věci co sem měnil předal do toho druhýhop zesilovače kterej měl být údajně funkční a ten se bez problémů rozjel a nádherně hraje ale s tímto si furt nevím rady proto bych byl rád kdyby se na to podíval někdo jako ty
Jinak bych chtěl uvést že audio je můj silně amatérský koníček ne moje specializace tak mě prosím berte s větší rezervou
stepa píše:NOHITS píše:Pude to nějak odstínit\odfiltrovat u tohoto zesilovače?
Jses asi 1000 a prvni, kdo se na to na foru pta...hledej
hledal sem , našel sem i článek o zemních smyčkách ale podle toho článku mám všechno zapojený v pořádku, jediný co můžu udělat je odpojit zemnící kolík v zesilovači či ve spínaným zdroju a nebo koupit oddělující transformátor 1:1 kterej do soustavy ale zanese zkreslení 1% což je přecejenom dost a teď babo raď .... ach ty smyčky
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavá logika. Žádnou zem v zesilovači či zdroji neodpojuj a hezky to odděl. Na vrzání s MP3 je i 5 procent zkreslení postačující...
P.S. Když byla nouze nejvyšší a zesilovač i zdroj byl v jedné zásuvce, někdy pomohlo uštípnout stínění kabelu na jednom konci. To je ale "akt zoufalství" a může to potom být i horší....
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]