Zajimavy problem - ruseni od C110ST
Moderátor: Moderátoři
Zajimavy problem - ruseni od C110ST
Byl jsem u zakaznika, kteremu jsem delal TV rozvody, CT2 n 56k byla obcas rusena a v obraze silene moare, pritom urovne 63dB-68dB, v celem rozvodu jen 4 programy nic jineho, obraz jak fotka na všech programech. Ruseni jen obcas. Puvodne jsem podezrival CDMA, ale to se projevuje jinak. Vsechny komponenty rozvodu ALCAD.
Po 2 hodinach jsem zjistil, ze toto zpusobuje stara C110ST, jakmile se zapojila ucastnicka snura do TV a TV zapla, v CT2 v celem baraku silene moare. Po vypnuti TV nebo vytazeni snury z TV klid. Ruseni jen v CT2 56k
v celem rozvodu ucastnicke zasuvky ALCAD, vymena zasuvky (i za jiny typ) nepomohla.
Babicka si asi novou TV neporidi, zakaznik se sice smitil s tim, ze je to problem jeho TV, ale ja jsem se s timto jeste nesetkal, napada nekoho neco ?
Kdyz jsem zapojil svoji prenosnou OVP145 do stejne zasuvky, problem nebyl.
- Artaban001
odizolujes stredni vodic koaxu o delce 1cm. Od izolace stredniho vodice namer 15 cm a stahni stineni.
Bude Ti trcet 15cm dlouhy stredni vodic + 1cm odizolovany konec.
V miste, kde Ti zacina stineni odizoluj tak 1cm stineni. stoc stredni vodic do smycky a jeho holy konec omotej kolem stineni.
Zapajej opatrne.
Udelej toto 2X a na jedno dej samicku a na druhy samecka TV konektoru.jednu pripojis na telku a druhou das do STA
Smycky dej na sebe a smotej je izolackou. Stineni spolu nespojuj.
nevim, jak Ti to pomuze, ale ruseni spusobene zemnimi smyckami to odstranuje pekne..
rušení na K56
Ale stává se to i v rozvodech, kde není dobře uzemněný plášť koaxiálu, právě tím proudem, který se dostane na plášť koaxiálu z anténního konektoru televize. Složky rušení pak mají tak pestré spektrum, že se všech těžko zbavit.
To trafo, co popsal Artaban, skutečně funguje. Jde to i s trafíčkem 1:1 na dvouděrovém feritovém jádru, ale bez problémů jen u STA s převodem všech programů do pásma VHF. Pro UHF to tak jednoznačné není.
- Artaban001