Konec staveb svépomoci?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od pajosek2 »

Další věc je,že pozemek patří majiteli jen do určité výšky a hloubky. Teda bývalo to tak,takže nyní si nejsem jistý. V civilizivaném světě je to jinak.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od stepa »

A taky jde o to, jaky zakony platili v te dobe, kdy se to tahalo...sam pises ze to je nekolik let a v kocourkove se to meni pomalu kazdy rok :)
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
Hill
Administrátor

#33 Příspěvek od Hill »

sr71 píše:... i v případě že by ho někdo přes pozemek nechtěl, asi mu to není moc platné. Ale měli by dát majiteli vědět a za jednorázovou úplatu zřídit věcné břemeno - to se ale asi v praxi moc neděje.

Asi jak kde: když se zřizoval obecní vodovod a kanalizace, všichni dostali příslušnou část projektu k vyjádření s návrhem na kompenzaci za věcné břemeno. Později se rušily sloupy a telefonní vedení šlo do země. Opět všichni dostali oznámení a nabídku kompenzace věcného břemena vstupu na pozemek za účelem údržby a oprav.
Stejná situace byla s plynem.
V téže době o 8 km dál, za hranicí kraje, se pokládal plynovod a byla postavená redukční stanice plynu. Ve veřejném zájmu, na cizím pozemku. Dodnes neexistuje věcné břemeno a u plynařů se za půl roku nenašel ani náznak toho, že by nabídli zřízení věcného břemene. Souhlasem majitele pozemku se stavbou to totiž nahradit nelze. Neexistuje věcné břemeno, v katastru o stavbě není ani zmínka, zbourat ji ovšem, jako veřejně prospěšnou, nelze.
V tomto, myslel jsem si, že vyjímečném, případě je celkem jedno, jaký zákon v Kocourkově zrovna platí. Děláme si to hlavně sami. Jsme pověstní naší stádností a nečteme obcní oznámení a vyhlášky, někdo si přečte dopis, ale neřeší to, a navíc u veřejně prospěšných staveb a sítí je zřejmě legální postup také závislý na chuti úředníků s někým se o tom vůbec bavit. Díky zmíněné stádnosti jim projde často i vytrvalé mlčení k výzvě to řešit.
Takže nezbývá, pokud nepřišla výzva včas před zahájením stavby, otravovat a otravovat. Zejména stavební úřad. Protože někdo zanedbal důležitou povinnost a stavbu čehokoliv na cizím pozemku nelze legalizovat.
BOBOBO

#34 Příspěvek od BOBOBO »

Jojojo Hille ! Je třeba protestovat hned zkraje ! Když nám chtěli nastěhovat vedle cikány , náhodou bylo veřejné zasedání . Tak jsem to hned ventiloval . A oni ti smetáci do stránek obce nelenovali napsat , že jmenovitě jsem proti já . Přitom odpovědi od představitelů obce byly se mnou souhlasné , ale bezejmenné . No nic , noví cikáni nepřibyli , jen starší zůstali . To samé bylo s obecní cestou- komunikaci vlastní obec a tak jsem si stěžoval ještě s jedním podnikatelem , že se nám klepou hrnky s kafem , když jede náklaďák . Takže před jeho a naším domem dali nový koberec a nyní si stěžují ostatní , čím jsme to uplatili , přitom si stačilo jen včas stěžovat . Jinak přes náš pozemek jde plyn , voda , silový rozvod elektriky a veřejné osvětlení . Na vše se starosta osobně zeptal , sepsalo se to , já jsem si vymínil , že když budu potřebovat opravit nemovitost , tak nebudou opruzovat a bylo . Proto bych byl proti sloupům . Nepustil bych je na pozemek . Na ten veřejný zájem se jen vymlouvají a blbci to sežerou . Kdyby něco takového bylo , byla by dálnice do Hradce a cesta kolem Červeného Kostelce !
Rostik

#35 Příspěvek od Rostik »

Kuci mám pocit,že s tou stavební firmou to bude asi pravda. A nebo si sehnat razítko od firmy ,že to postavila. Toto mě a spousta jiným zdělil stavební úřad. A týká se to i stavby rodinných domků,prostě sami už nic.
Ani nevíte jak mě to vytočilo! Já už tu zednickou pakáž nemůžu ani cejtit!!
Kdo nestavěl nepochopí.
Nakonec jsem zjistil,že terasu mám zamalovanou už v projektu a kolaudaci za sebou. Takže dlouhej nos na stavební firmy :D
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“